Помилувати можна

Помилувати можна

«Ще в літаку мені страшенно захотілося українського борщу і чарку горілки, хоча я й не п’ю. З друзями, які мене зустрічали машиною, ми зупинилися біля якогось придорожнього кафе. Борщу в них не було. Замовила суп із фрикадельками... Здавалося, що нічого смачнішого в житті не їла», — так згадує свої перші хвилини на рідній землі харків’янка Вікторія Мамонтова. Додому вона прилетіла ще у вівторок, але жінку пильно охороняли від прискіпливої журналістської уваги аж до вчорашньої прес–конференції в офісі Уповноваженого з прав людини. Тож побачити жінку, яка, по суті, повернулася з того світу (а Вікторія, нагадаємо, була засуджена до смертної кари), прибула сила–силенна представників ЗМІ. До журналістів вийшла приємна 38–річна, зі смаком одягнена, жінка — зустрів би на вулиці, й не здогадався б, що ще днів десять тому вона була арештанткою. Разом із Вікторією до Києва приїхала її мама — Тетяна Романівна. Обидві дуже дякували омбудсману Ніні Карпачовій, українським дипломатам, Президенту України Вікторові Ющенку, який написав особисте клопотання королю Таїланду про помилування...

Шукайте, де «бацила» зарита

Шукайте, де «бацила» зарита

В обласному дитячо–молодіжному санаторно–оздоровчому комплексі міста Святогірськ Донецької області про оздоровлення сьогодні не йдеться — 23 липня тут потруїлися діти. Як «УМ» повідомили в санітарно–епідеміологічній станції в Донецькій області, з четверга на п’ятницю 15 дітям у віці від 7 до 14 років стало зле: школярі скаржилися на біль у животі, нудоту, в них піднялася температура. Бідолах госпіталізували в інфекційне відділення Краматорської міської дитячої лікарні. Вчора вночі медики поставили попередній діагноз — харчова інтоксикація. Як повідомили «УМ» у лікарні, стан двох дітей оцінюють як середньої важкості.

З «Чарівної квітки» — за ґрати

З «Чарівної квітки» — за ґрати

Міліція швидко впоралася зі справою хуліганів, які позавчора розпилювали отруйну рідину в кіосках та магазинах. «За підозрою у скоєнні злочину співробітники Мелітопольського міськвідділу міліції затримали 26–річного місцевого жителя. Особу іншого зловмисника встановлено». Вжито заходи щодо його затримання, — інформував учора відділ зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України у Запорізькій області.

Замах на «острів’янина»

Замах на «острів’янина»

Вибух пролунав 23 липня в будинку на вулиці Донця, 27. Невідомі прив’язали гранату Ф–1 просто до ручки вхідних дверей квартири, що належить 40–річному Віталію Сальникову, директору дитячо–юнацької спортивної школи (ДЮСШ) №7, спортивна база якої розташована на Трухановому острові. Вибуховий пристрій спрацював у ту мить, коли близько дев’ятої ранку чоловік, вирушаючи на роботу, відчинив двері.

Зіта і Гіта — наші люди

Зіта і Гіта — наші люди

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За даними Міністерства юстиції України, найпопулярнішими іменами для новонароджених у першому півріччі цього року були Максим і Анастасія (до речі, Анастасія тримає лідерство вже другий рік поспіль). Крім того, згідно з записами РАГСів, найбільше новонароджених дівчаток називали: Софія, Анна, Дарія, Валерія, Марія, Єлизавета, Олександра, Поліна. Хлопчиків — Віктор, Олександр, Кирило, Денис, Данило, Андрій, Артем, Дмитро, Владислав, Ярослав, Микита, Єгор.

А ось приплив трамвайчик

А ось приплив трамвайчик

Відтепер жителі Березняків зможуть дістатися центру міста і повернутися додому ще одним видом транспорту, значно приємнішим за переповнену маршрутку. Вчора вийшов у свій перший рейс річковий трамвай. Він відправлятиметься з десятого причалу Річкового вокзалу та курсуватиме за маршрутом «Поштова площа — міст Метро — причал «Березняки». Рейси здійснюватимуть щоп’ятнадцять хвилин уранці з 7.00 по 7.30 і ввечері — з 18.20 до 19.50 у бік Березняків. А до Поштової площі трамвай курсуватиме з 7.40 по 8.30 і з 19.20 по 20.40. На маршруті працюватимуть два теплоходи компанії «Київський річковий порт», які можуть умістити 200 пасажирів. Проїзд коштує десять гривень.

Женю повернуть?

Женю повернуть?

Є новий поворот у резонансній справі черкащанки Наталі Хабарової, про яку «Україна молода» розповідала 17 липня в публікації «Віддайте Женю!». Нагадаємо, 40–річна жінка із села Тіньки Чигиринського району разом зі своїм громадянським чоловіком Євгеном Логвинюком голодує, протестуючи проти рішення Чигиринського районного суду, котрий звинуватив її в алкоголізмі й позбавив батьківських прав на дворічну доньку Женю. Батьки вважають, що рішення незаконне, і підозрюють, що їхню дитину продали, можливо, й на органи. Тому подали апеляцію й вимагають повернути їм дитину, котра, до речі, чомусь була терміново передана на всиновлення в черкаську родину.

Всі статті рубрики