Гроші ділять на місцях

Гроші ділять на місцях

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Віктор Ющенко не раз натякав депутатам, що прийнята ними нова «версія» Бюджетного кодексу — не те, що сьогодні потрібно країні. «Президент наголошував на необхідності внесення змін до Бюджетного кодексу. Зокрема, на тому, щоб ресурси, які отримує місцева влада, розподілялися згідно з її потребами», — відзначив перший заступник голови секретаріату Президента Олександр Шлапак. За його словами, Президент упевнений, що депутатська редакція Бюджетного кодексу зокрема, «загострює конфліктність між обласними та сільськими радами»: саме обласні чиновники розподілятимуть гроші, направлені з Центру.

Генерали вени не ріжуть...

Генерали вени не ріжуть...

Несподівана смерть одного з високопоставлених керівників центрального апарату СБУ — генерал–майора Ярослава Савчина — з самого початку була оповита чутками. Низка ЗМІ повідомила, що він покінчив життя самогубством. Нібито колеги загиблого неофіційно зазначили журналістам, що «генерали просто так вени не ріжуть», а серед причин смерті називали «вузол особистих проблем, помножених на здоров’я, що похитнулося, зокрема, розлад психіки, і стреси». Чуткам про самогубство генерала сприяла й відсутність офіційної версії спецслужби щодо причин смерті 52–річного заступника начальника Департаменту з захисту національної державності Центрального управління СБУ.

«Історики» для мародерства

«Історики» для мародерства

Під вельми специфічні розкопки одразу семи братських могил на території Опішнянської селищної ради Зіньківського району, які протягом останніх двох місяців вели члени обласної історико–пошукової громадської організації «Історична Полтавщина», тепер змушені «копати» глибше співробітники місцевого райвідділу міліції. Адже, як з’ясувалося, необхідних дозволів від місцевої влади та «вищестоящих» структур, які наглядають за збереженням військових поховань, пам’яток історії та культури, згадані полтавські «історики» не мали. Фахівців–археологів із відповідними дозвільними документами на розкопки в їхній громадській організації також не виявилося. Було тільки непереборне прагнення «розворушити» поховання часів Другої світової війни. Навіщо? За словами керівника організації, лише для того, щоб їх «впорядкувати», створити якийсь «меморіал», встановити імена невідомих героїв...

«Дубові» люди проти дубка

«Дубові» люди проти дубка

Працівники філії «Холодний Яр» Національного історико–культурного заповідника «Чигирин» шоковані діями вандалів, котрі навідалися до тисячолітнього дуба Максима Залізняка, на хутір Буда Чигиринського району, де бездушно вирвали із землі молоденький паросток древнього дуба, що проріс за чотири метри від славетного велетня. «Компанія відпочивала в ресторані, а тоді пішла до дуба і від «нема чого робити» хтось висмикнув паросток, який ми так старанно доглядали», — розповів «Україні молодій» завідувач філії «Холодний Яр» Богдан Легоняк.

Горбатий, але стильний

Горбатий, але стильний

«Запорожцями» називають людей, які приходять на весілля, аби випити та поїсти задарма, представляючись далекими родичами. Зазвичай таких «гостей» намагаються позбутись. Але львівські молодята Анна й Тарас вирішили запросити на святкування свого одруження одразу дев’ять «Запорожців». І не простих, а... «горбатих».

В Україні з’явився свій Колайдер

В Україні з’явився свій Колайдер

Міністерство юстиції України подало «сезонний» звіт про зміну імен–прізвищ. У першому півріччі, констатують у Мін’юсті, спираючись на статистику РАГСів, прізвища змінили 8 317 українців. Здебільшого, це жінки, які повиходили заміж. Але не тільки...

Божевільна «вишня»

Божевільна «вишня»

Трагедія сталася у ніч на 19 липня в Носівському районі неподалік від села Пустотино. О першій годині ночі до сільського Будинку культури під’їхав позашляховик Chery Tiggo зі столичним реєстраційним номером. За кермом автівки був 47–річний киянин. У салоні також перебували два його сини: 24–річний Руслан та 21–річний Ігор, їхній 19–річний товариш із 20–річною подругою. Усі вони мешкали в Києві, а на вихідні приїхали в село до родичів. Біля клубу в машину підсіла місцева жителька — 19–річна Ірина, і «джип» поїхав у невідомому напрямку.

Віє вітер, віє буйний...

Віє вітер, віє буйний...

Справжній буревій пронісся вихідними над трьома областями України — Тернопільською, Рівненською та Хмельницькою. На зміну спеці прийшов шквалистий вітер, грозовий дощ і навіть град. Негода не на жарт розійшлася, кажуть «еменесники»: на своєму шляху сильний вітер зносив дахи житлових будинків, господарчих споруд, а також валив дерева. Чи не найбільше постраждала Рівненщина. Так, у Березнівському районі знесло дах школи, дитячого садочка і фельдшерсько–акушерського пункту. Всього в області шквальний вітер пошкодив крівлі на 71 будівлі.

Всі статті рубрики