Дорогенький клаптик

Дорогенький клаптик

Візит, який президент Росії Дмитро Медведєв здійснив до Південної Осетії, є провокаційним. Так офіційний Тбілісі учора відгукнувся на поїздку російського президента до Цхінвалі — де–юре, за нормами міжнародного права, грузинської території. «Ця поїздка — радше символічний візит у день підписання «Набукко», який не робить честі Російській Федерації. Про який економічний розвиток може йтися в регіоні, де (після війни минулого серпня. — Ред.) лишилося 15 тисяч людей, де відбулися етнічні чистки? Це явно провокаційна дія», — процитувала РІА «Новості» держміністра Грузії з питань реінтеграції Темура Якобашвілі.

Поляк на чолі Європи

Поляк на чолі Європи

Позавчора відбулися ювілейні урочистості з нагоди 30–річчя проведення перших прямих загальноєвропейських виборів, а вчора пройшло перше засідання новообраного складу Європарламенту. На ньому обирали нового спікера замість німця Ганса–Герта Поттерінга.

«Колеса» в облозі

«Колеса» в облозі

До радикальної форми протесту вдалися робітники заводу «Нью Фабрік» у французькому місті Шательро, де випускають комплектуючі для автогігантів «Пежо», «Сітроен» та «Рено». З огляду на кризу, на складах заводу накопичилося комплектуючих на чотири мільйони євро, які жоден із вказаних автовиробників не викуповує.

«Мій батько — подвійна жертва нацистів»

«Мій батько — подвійна жертва нацистів»

Невдовзі на 89–річного Івана (Джона) Дем’янюка, якого, попри хворобу та немічність, таки депортували зі США до Німеччини, чекає суд. Дем’янюка, українця за походженням і людину з колишнім американським громадянством, німецьке правосуддя вважає прибічником нацистів. Позавчора прокуратура Мюнхена висунула йому офіційне звинувачення — сприяння вбивству більш як 27 800 людей у нацистських таборах смерті в часи Другої світової війни. Редакція «України молодої» отримала лист із США від сина обвинуваченого — Джона Дем’янюка–молодшого, який наголошує: у справі проти батька «відсутні будь–які ознаки правосуддя, натомість наявні винятково політичні цілі» — й закликає українські ЗМІ та всіх небайдужих стати на захист справедливості та нещасного старого.

Всі статті рубрики