Вульгарність, звільнення, референдум:

11.07.2009

Віктор проти Віктора

Президент України оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва, який зобов’язав главу держави видати указ про проведення референдуму з питань вступу України до НАТО і Єдиного економічного простору. Про це в ефірі «5–го каналу» заявив заступник глави секретаріату Президента Ігор Попов. «Ми поки не отримували офіційного рішення і дізнались про це з неофіційних джерел. Але, звичайно, Президент оскаржуватиме це рішення в апеляційному суді», — обіцяв Попов.

Заступник глави СП додав, що рішення суду «з правової точки зору не є бездоганним». Попов зауважив, що сторона Президента клопотала про відвід судді, бо він «призначався перед цим процесом за поданням членів Партії регіонів».

А Юрій уже програв...

Той же суд — Окружний адміністративний суд столиці — відмовив колишньому міністрові оборони Юрію Єханурову в оскарженні відставки. Екс–глава відомства апелював до того, що Верховна Рада проголосувала за його звільнення за поданням народних депутатів, а не Президента чи Прем’єра. Таким чином було порушено норми закону про Кабінет Міністрів. Але, очевидно, суд при ухваленні рішення керувався вердиктом Конституційного Суду, який дозволив звільняти «президентських» міністрів без подання керівника держави.

Нагадаємо, раніше Президент України заявляв, що внесе до парламенту кандидатуру майбутнього міністра якраз тоді, коли завершиться суд за позовом Єханурова. Однак Віктор Ющенко наразі не поспішатиме, зважаючи на блокування трибуни ВР. «Якщо парламент не може працювати, то немає жодного сенсу вносити подання. Навіщо передчасно «світити» людину, підставляти її під удари політиків і журналістів, якщо Рада не працює?» — пояснив у коментарі газеті «Коммєрсант–Україна» Ігор Попов.

А Арсеній і не судитиметься

Лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк не судитиметься із журналом «Фокус» за те, що той надрукував образливий колаж, на якому Яценюк із Тимошенко займаються сексом, а Юлія Володимирівна ще й промовляє: «Дуже технічний кандидат». «Повідомляємо, що розповсюджена нещодавно інформація про нібито розпочату підготовку позову народного депутата Арсенія Яценюка або його юристів до журналу «Фокус» не відповідає дійсності», — повідомила вчора прес–служба «Фронту змін».