«Залітний» Файнгольд

11.07.2009
«Залітний» Файнгольд

У загиблої байкерші Ганни Мішуткіної залишилася донька.

«УМ» уже повідомляла, що, нарешті, копітка, з численними технічними та іншими експертизами «під прицілом» преси робота слідчого управління кримської міліції стосовно сина «союзного» депута Йосипа Файнгольда (він у Сімферопольській міськраді представляє партію «Союз». — Авт.), Віталія, завершилась передачею кримінальної справи до суду — позавчора відбулося його попереднє засідання.

Певно, якби не вибіркова «гуманність» прокуратури Криму, то любителю бурхливих нічних розваг наразі довелося б відповідати відразу за два свої «зальоти»: минулорічну дорожньо–транспортну пригоду, що при­звела до загибелі 25–річної Ганни Мішуткіної, і досить серйозне хуліганство семирічної давнини.

В останньому випадку йдеться про інцидент у сімферопольському барі «Два капітани». Тоді слідство встановило, що Файнгольд–молодший у супроводі двох осіб, перебуваючи в нетверезому стані, відмовився сплатити за вхід до бару і накинувся на касира. Коли охоронці намагалися заспокоїти бешкетників, останні застосували проти них електрошокер і газовий балончик. Після того зловмисники відібрали у «капітанів» гумові кийки й почали ними щосили дубасити і без того «вирублених» людей, заподіявши їм численні тілесні ушкодження. У підсумку за бійку бодігарди депутатського нащадка торік усе ж «загриміли» до буцегарні, а Віталій Файнгольд — ні. Бо у його діях... не знайшли складу злочину, констатували прокурорські люди, відтак кримінальну справу за цим фактом закрили.

Либонь, саме ця вмотивована поблажливість наглядового органу, точніше, надійна опіка з боку двох впливових родичів (один із них працює у республіканській АРК , другий, старший син Йосипа Файнгольда, — в районній прокуратурі Сімферополя) надихнула гульвісу на подальші подвиги. Бо, як «розкопав» місцевий щотижневик «Перша кримська», 24 лютого 2005 року молодший Файнгольд теж у нічному клубі столиці автономії «розібрався» зі студентом Галюком, до слова, майбутнім юристом. Галюк мав необережність зробити Файнгольду зауваження стосовно щодо його негідної поведінки в громадському місці, за що той збив його з ніг, додав пару копняків, а наостанок ще й загасив на голові поваленого студента цигарку.

Два роки потому повторилася майже аналогічна історія: цього разу в ресторані «Княжа втіха» в районі міського автовокзалу депутаський синок, пише «Перша кримська», розбив глиняний глечик об голову охоронця ресторану. Чоловік виявився співробітником «Беркута» ( у ресторані він підробляв у вільний від служби час за угодою. — Авт.). Скривджений написав відповідну заяву до прокуратури Київського району Сімферополя, але справу тишком–нишком спустили на гальмах. Не випадково, бо, як подейкують, саме там і працює старший брат Віталія Файнгольда. Однак, як підтвердили «УМ» у відділі зв’язків із громадськістю кримської міліції, той «беркутівець» написав чергову заяву, в якій наполягає на своєму — порушити проти Віталія Файнгольда кримінальну справу. Але допоки мажору все сходило з рук.

До речі, чергове засідання суду в резонансній справі про ДТП за участю автомобіля Bentley, яким керував Віталій Файнгольд, призначено на 23 липня.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Неаварійний Фелікс

Приморський суд Одеси визнав Фелікса Петросяна, сина екс–голови Одеської обласної ради, невинним у здійсненні великої ДТП, унаслідок якої одна людина загинула і 11 автомобілів було пошкоджено. Як повідомляє УНІАН, у канцелярії суду зазначили, що головуючий на процесі Юрій Кушніренко врахував відсутність претензій до підсудного з боку власників пошкоджених автомобілів, сім’ї загиблої в цій аварії людини, а також результати комплексної експертизи, згідно з якими Петросян... не є винуватцем аварії! При цьому служителі Феміди відмовляються озвучити власне рішення!

Нагадаємо, в ніч на 12 січня 2008 року на вулиці Академіка Вільямса в Одесі джип Toyota Prado під управлінням нетверезого «мажора» врізався в легкову машину. Її 28–річний водій загинув на місці пригоди. У результаті зіткнення було пошкоджено ще 11 автомобілів. У вересні 2008 року від ведення слідства було усунуто співробітника одеської міліції, який зробив висновок про відсутність складу злочину в діях синка голови облради. Після цього Генпрокуратура не розголошувала матеріали справи й обіцяла оприлюднити їх на суді. Втім, суд відкладався три місяці під надуманими приводами і ось таки відбувся, але за відсутності преси.

Рішення Феміди обурило й прокурора Одеської області Василя Присяжнюка. «Позиція прокуратури полягає в тому, що винуватець ДТП повинен понести покарання за свої дії, — зазначає пан Присяжнюк. — Оскільки в суді наважилися закрити цю справу, ми опротестуємо рішення. Справу має бути доведено до логічного кінця».

  • І нема на то РАДИ

    Бурхливі політичні пристрасті розгорілися у районному центрі Карлівка, що на Полтавщині, перед обранням голови районної ради. Коаліція у складі депутатів від «Батьківщини», «Блоку Петра Порошенка» та «Свободи» висунула тоді кандидатуру Петра Світлика. >>

  • Вижити за лінією фронту

    Бійця АТО, який приїхав додому на реабілітацію після поранення в зоні бойових дій, уже з новими численними травмами голови госпіталізували до реанімації. За його життя борються лікарі у Вінницькому військово-медичному центрі. >>

  • Школа войовнича

    Батькам школярів добре відома ситуація, коли син чи дочка приходять зі школи і скаржаться на однокласників — той б’ється, той обзивається, а той і взагалі проходу не дає. >>

  • ЗалізоБЕТОНні докази

    Про тривалу відсутність мешканки Вінницького району заява в поліцію надійшла від брата зниклої лише 10 жовтня, оскільки той сам намагався знайти сестру й до останнього не вірив, що її немає серед живих. >>

  • Шукайте жінку

    Відомо, що 55-річний підприємець із Туреччини займався вантажними перевезеннями різних товарів та у справах часто відвідував Миколаїв. Саме в цьому південному місті йому влаштували справжню пастку, знаючи про його підвищену пристрасть до молоденьких дівчат. >>

  • Пані невДАЧА

    Дачники стверджують, що бачили їх за цим заняттям і навіть знають в обличчя. Правоохоронці ж у листах повідомляють, що ведуть слідчо-розшукові дії. Ця історія майже анекдотична. І з неї можна було б посміятися, якби все не було так сумно. >>