Мітлою — у власну кишеню

Мітлою — у власну кишеню

Черкаські ремонтноексплуатаційні управління на нестачу грошей скаржилися постійно. А відтак — безупинно підвищували розцінки на свої послуги. Це вже тепер з’ясувалося, що ті гроші, як правило, осідали у приватних кишенях. Волаючі факти порушень у цих конторах було оприлюднено на черговій сесії міськради. Лише по одному РЕУ всього за рік розікрали більше мільйона гривень.

Вирубали сквер, а «посадять» готель

Вирубали сквер, а «посадять» готель

Наша газета розповідала про перипетії навколо початку будівництва готелю у Калінінському районі Донецька, поблизу міського Палацу дитячої та юнацької творчості. У сквері імені 30річчя Перемоги звели високий паркан, за яким відразу зацюкали сокири: тут мерщій почали вирубувати дерева, колись висаджені ветеранами війни. Найпершими проти перетворення зеленої зони на будівельний майданчик виступили батьки дітей, які навчаються в Палаці творчості. А під час пікетування приміщення міської ради до парадного під’їзду донеччани принесли не тільки різноманітні гасла, а й дрова, які залишилися від розкішного скверу.

«Ми не маємо перед студентами боргів»

«Ми не маємо перед студентами боргів»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

29 травня цього року «УМ» опублікувала матеріал «Студентська кишеня зменшилася», в якому йшлося про проблеми виплати стипендій. У ньому президент громадського об’єднання «Національний студентський союз» Анатолій Ігнатович згадав про деякі протиправні заходи у зв’язку з нестачею коштів у державному бюджеті. Зокрема, що в окремі вищі навчальні заклади під час зимової сесії «спускали» з Міністерства освіти своєрідні нормативи: приміром, що не слід мати більш як 70 відсотків стипендіатів. Серед ВНЗ, які на це пішли, Анатолій Ігнатович назвав і Тернопільський національний економічний університет. Відтак у редакцію надійшов лист від керівництва цього вишу із категоричним запереченням такого факту. Щоб остаточно прояснити ситуацію, наш власний кореспондент у Тернополі Світлана Мичко звернулася до ректора ТНЕУ Сергія Ілліча Юрія. Ось що він сказав з цього приводу:

Всі статті рубрики