Молодий і ранній

Молодий і ранній

Факт хабара позавчора ввечері «наживо», коли Сергій Смолянінов саме отримував у Гагарінському районі перший «транш» у сумі 55 тисяч американських «рублів» (ще стільки мало надійти після оборудки. — Авт.), зафіксували місцеві працівники СБУ. Вони ж через відомчу прес–службу сповістили: так депутат і одночасно радник голови Севастопольської міськради Валерія Саратова оцінив свої послуги за сприяння у виділенні земельної ділянки житлово–будівельному товариству індивідуальних забудовників.

«Полтавська...» з полином

«Полтавська...» з полином

Попри те, що 300 років тому під Полтавою «генеральна баталія» між арміями російського царя Петра І та шведського короля Карла ХІІ і «примкнулим» до нього військом Івана Мазепи відбулася 27 червня за старим стилем, тобто майже на два тижні пізніше, міський оргкомітет призначив головні урочистості з відзначення історичної події саме на цей день. Почнуться вони вже зранку покладенням квітів до пам’ятників, пов’язаних із битвою, а також урочистою літургією й передзвонами у храмах міста. Ближче до обідньої пори офіційні урочистості перемістяться на поле битви, що на околиці Полтави.

І чого на літак витрачалися?..

І чого на літак витрачалися?..

Позавчора керівництво «Нафтогазу» знову, як і минулого тижня, вирушило до Білокам’яної: попросити представників «Газпрому» таки змінити гнів на милість і дозволити нам купувати менше газу не лише на словах, а й на папері. Як відомо, в укладеній угоді, яку Прем’єр–міністр називала надзвичайно вдалою, міститься пункт: якщо Україна купуватиме менше газу, ніж передбачено, вона змушена платити штраф. Санкції передбачені досить серйозні — тож якщо «Газпром» раптом захоче «качати права», він може через суд довести «Нафтогаз» до банкрутства.

До матросів є питання...

До матросів є питання...

Автобус із 30 морськими піхотинцями Чорноморського флоту Росії, які прямували в район гори Опук до місця навчання, затримали співробітники ДАІ на в’їзді до Феодосії, передає агентство «Інтерфакс–Україна». Міліціонери перевіряли реєстрацію російських військовослужбовців, зв’язувалися з міграційною службою і, зрештою, склали протокол про адміністративне правопорушення за статтею «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні». Вся перевірка зайняла близько 20 годин.

І неба було мало, і землі

І неба було мало, і землі

Сильні дощі і шквалисті пориви вітру стали причиною знеструмлення 293 населених пунктів одразу в кількох областях правобережної України. Так, у Вінницькій області без світла залишилось 122 населені пункти, у Рівненській — 90, у Волинській — 27. «Зачепило» також Івано–Франківську і Львівську області — через аварійне вимкнення автоматики на трансформаторних підстанціях тут потерпали мешканці 14 населених пунктів.

У палаючу хату ввійде!..

У палаючу хату ввійде!..

Невеличкий будинок по вулиці Шевченка, що неподалік від центру міста Малин, що на Житомирщині, загорівся близько сьомої вечора. Нікого з дорослих у цей час не було вдома — лише троє діточок — шестирічна Настя, п’ятирічний Богдан та дворічна Катерина. Сполох люди підняли, коли побачили, що з–під дверей хати почав проступати дим.

Леся без голови

Леся без голови

У четвер пам’ятник Лесі Українці у Центральному парку Луцька залишився без голови. Хлопець вирішив, що «буде дуже весело», якщо розвернути монумент спиною до центральної алеї парку, але не втримав скульптуру, і Леся Українка полетіла додолу. Зловмисник із компанією друзів одразу втік. Оскільки подія сталася близько сьомої вечора, в парку було повно народу, тож у міліції є свідки і опис зловмисника. Як сповіщає прес–служба Головного управління МВС у Волинській області, за фактом вандалізму порушено кримінальну справу.

Всі статті рубрики