Бідолашна Барбі...

Бідолашна Барбі...

Досвічені лікарі кажуть: стандарти стандартами, але до кожного пацієнта треба підходити індивідуально. Нерідко буває, що десятьом хворим з однаковим діагнозом (скажімо, хронічний холецистит у стадії загострення) треба прописати десять різних схем лікування. Чому? А тому, що в першого проблеми з жовчним міхуром розвинулися на тлі гепатиту — вірусного ураження печінки. У другого виявили серйозну супутню патологію — діабет. У третього «вибрикували» наповнені камінцями нирки, диктуючи свої умови прийому ліків. У четвертого болючі спазми з’являлися у відповідь на конкретний набір продуків, а у п’ятого жовчний міхур перетворився на веселий гуртожиток для лямблій...

А може, крокодильчика?

А може, крокодильчика?

Представники Американської академії педіатрії не радять родинам із маленькими дітьми заводити в будинку хом’ячків, їжаків, ящірок, черепах та інших екзотичних тварин. За даними фахівців, такі істоти є носіями потенційно небезпечних мікроорганізмів. Водночас діти до п’яти років особливо вразливі до різних інфекцій через незрілість імунної системи. А «мила» дитяча звичка облизувати свої руки збільшує ризик підчепити хворобу від їжачка чи хом’яка у десятки разів.

Секрет п’ятої точки

Секрет п’ятої точки

Як ми писали раніше, журналістці «УМ» пощастило зустрітися з творцем унікального радянського стаціонару (космічної лікарні на борту корабля), який приїхав до Києва на науково–практичну конференцію. У статті за 15.05.2009 доктор медичних наук, професор, лауреат Державної премії, дійсний член Російської академії природничих наук, автор понад 200 наукових праць, заслужений винахідник Іван Неумивакін розповідає, як треба правильно дихати, пити компот і застосовувати перекис водню для знищення в організмі вірусів, бактерій, паразитів і грибів. Сьогодні ми наводимо ще одну корисну пораду неординарного московського професора, який виглядає набагато молодше своїх років.

Всі статті рубрики