Секрет п’ятої точки

23.06.2009

Як ми писали раніше, журналістці «УМ» пощастило зустрітися з творцем унікального радянського стаціонару (космічної лікарні на борту корабля), який приїхав до Києва на науково–практичну конференцію. У статті за 15.05.2009 доктор медичних наук, професор, лауреат Державної премії, дійсний член Російської академії природничих наук, автор понад 200 наукових праць, заслужений винахідник Іван Неумивакін розповідає, як треба правильно дихати, пити компот і застосовувати перекис водню для знищення в організмі вірусів, бактерій, паразитів і грибів. Сьогодні ми наводимо ще одну корисну пораду неординарного московського професора, який виглядає набагато молодше своїх років.

«Хочете довго залишатися здоровими і бадьорими? Щодня, не пропускаючи, ходіть на сідницях. Треба сісти на підлогу, витягнути руки перед собою (на рівні грудей), спина пряменька, ноги не згинаємо — і вперед. Просунули вперед ліву ногу, ліву сідницю і ліве плече, одночасно повертаючи голову вліво, а руки (не згинаючи в ліктях) — вправо. Тепер просунули вперед праву ногу, праву сідницю (ноги рівні!) і праве плече, повертаючи голову вправо, а руки — у протилежний бік. Дихати треба рівномірно. Зробіть 7–9 таких «кроків» уперед, потім стільки ж — назад. На початку виконувати цю вправу буде складнувато, але щоденна практика зробить її елементарним заняттям. Головне — забути про лінь і згадати про своє здоров’я».

За словами професора Неумивакіна, на відміну від багатьох вправ, якими не варто захоплюватися жінкам чи пенсіонерам, ходіння на сідницях не має обмежень за віком чи статтю. І виконувати цю вправу можна скільки влізе — чим більше, тим краще. А результат не змусить себе довго чекати. Насамперед у людини нормалізується робота кишечнику, в перші дні можливі навіть такі «спецефекти», як часті випорожнення і вихід калових завалів. Тож на початку активного ходіння на п’ятій точці про всяк випадок не відходьте далеко від туалету.

Ця проста вправа допомагає усунути застій крові в нижніх кінцівках та в органах малого тазу, завдяки чому нормалізується робота шлунково–кишкового тракту, лікується енурез, геморой, випадіння прямої кишки та інші проблеми, пов’язані з порушенням кровопостачання у цій зоні. Крім того, вправа дозволяє зміцнити м’язи сідниць, черева, спини, рук і ніг, зменшити ознаки остеохондрозу в усіх відділах хребта. У результаті покращується постава і хода, людина почувається і виглядає набагато бадьорішою. Якщо додати до цього ще кілька простих вправ із комплексу ранкової гімнастики, правильне харчування, дихання і вживання чистої води, можна жити до ста років і горя не знати.

«Загалом тазова область і в чоловіків, і в жінок — це одна з найважливіших частин організму, — каже пан Неумивакін. — Сідничні м’язи відіграють величезну роль. Тому необхідно тримати ці м’язи в постійному тонусі».