РАХУНКОВА ПАЛАТА

19.06.2009

1 мільярд гривень
виділить Національний банк України для початку реалізації програми із завершення будівництва житлових об’єктів, ступінь готовності яких становить понад 70 відсотків. За словами заступника міністра регіонального розвитку і будівництва Дмитра Ісаєнка, Нацбанк уже перерахував «Ощадбанку» 50 мільйонів гривень. Урядовець також зазначив, що перераховані гроші не є коштами від продажу облігацій Державної іпотечної установи, а решту 950 мільйонів гривень НБУ виділить уже наступного тижня.

 

29,5 мільйона євро
виграв у лотерею 74–річний британець Брайан Кесвелл. Колишній інженер із Болтона став володарем одного з найбільших джек–потів в історії Англії. До того ж про результати розіграшу і, відповідно, свою перемогу чоловік дізнався наступного дня після розіграшу з газет. Пан Кесвелл, який має двох доньок і четверо онуків, уже повідомив, що витратить виграш на купівлю ферми зі стайнею, а також автомобіль «Range Rover».

 

3,6 мільйона чоловіків
становить дефіцит чоловічого населення України стосовно жінок, повідомляє Держкомстат. Згідно з повідомлення, станом на 1 січня цього року кількість постійно проживаючого населення нашої держави становила майже 46 мільйонів осіб. Із них майже 25 мільйонів громадян України це жінки, а трохи більше 21 мільйон — чоловіки. У повідомлені також зазначається, що на початок року вік майже півтори тисячі українців перевищував 100 років. З них столітній ювілей відсвяткували 287 чоловіків і 1138 жінок.

 

1 мільйон жертв
Голодомору — принаймні стільки наших співвітчизників, які постраждали внаслідок голоду в 1932—1933 роках, нині проживає на території України. За словами голови Українського інституту національної пам’яті Ігоря Юхновського, такі дані з’явилися завдяки роботі дер­жавних адміністрацій, які нині збирають і опрацьовують інформацію про ті часи. Водночас, зазначив він, паралельно проводиться документація свідчень очевидців, нині вже є більше 210 тисяч написаних розповідей.

 

350 тисяч віз
видала нашим громадянам минулого року Польща, що на 40 відсотків менше, ніж у попередньому році. За повідомленням Міністерства закордонних справ Польщі, у 2008 році наші співвітчизники отримали 230 тисяч шенгенських віз та більше 110 тисяч — польських. При цьому найбільше штампів для виїзду поставило консульство у Львові — понад 190 тисяч, ще 70 тисяч польських віз українці зробили в Луцьку, а близько 50 тисяч — у столиці. Тоді як, приміром, громадянам Росії Польща скоротила видачу віз на 20 відсотків — до 127 тисяч, а Білорусі на 60% — до 110 тисяч.

 

206 випускників
цьогоріч отримали максимальний — 200–бальний — результат із тестування з української мови, що становить 0,05 відсотка від загальної кількості випускників. Водночас, за інформацією Українського центру оцінювання, понад 37 тисяч випускників, що становить 8,61 відсотка від загальної кількості одинадцятикласників, отримали менше 124 балів, що означає про неможливість подальшої подачі сертифікатів для вступу у вищі навчальні заклади. Окрім того, йдеться у повідомленні центру оцінювання, найбільша кількість тих, хто показав результат у діапазоні 150—180 балів — 43,01%.

 

96 відсотків
морських пляжів та 92% річкових і озерних водойм Європейського Союзу торік відповідали гігієнічним стандартам, йдеться у щорічній доповіді ЄС. У звіті також зазначається, що з 1990 року якість води для купання значно покращилася, адже ще у 90–х роках для відпочинку були придатні лише 80% водойм. А в порівнянні з 2007 роком кількість місць, які відповідають стандартам для купання, зросла на 1,1 відсоток — біля річок та озер, і на 3,3% — біля морів.

 

28 п’яних водіїв
пасажирських автобусів було затримано з початку цього року в Донецькій області. За повідомленням Головного управління МВС у Донецькій області, з вини водіїв саме пасажирських транспортних засобів було скоєно 38 дорожньо–транспортних пригод, у яких загинула одна людина, а 48 травмовано. МВС також додає, що з метою попередження і виправлення ситуації до кінця цього місяця в регіоні проводиться комплекс профілактичних заходів під назвою «Автобус–2009».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>