Марафет для адвоката

Марафет для адвоката

Учора в Гомелі Президент Віктор Ющен­ко зустрічався зі своїм білоруським колегою Олександром Лукашенком. Вони проводять переговори вже вдруге за п’ять місяців — перші відбулися в січні у Чернігові. Частіше, ніж із Ющенком, Лукашенко цього року зустрічався тільки з російським президентом Дмитром Медведєвим.

Лисичанський «полігон»

Лисичанський «полігон»

Офіційна історія Донбасу (як центру вуглевидобутку) починається з Лисичанська. Тому позачергові вибори міського голови тут ніяк не можуть розцінюватися як «прохідні». Особливо з урахуванням наближення президентських.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Банк із виборцями

Банк із виборцями

Майбутні президентські вибори будуть першими, які проведитимуться із застосуванням державного реєстру виборців. Досі під кожні перегони щоразу складали нові списки громадян, які мають право голосу. Часто — просто підшліфовували таблиці з попередніх виборів. Але проблема залишалася: у списках значилися «мертві душі» або, навпаки, до них забували включити цілі багатоповерхівки, траплялися істотні неточності в написанні прізвища, через які виборцю могли не видати бюлетень. Усі ці неприємності можуть залишитися в минулому саме завдяки впровадженню реєстру виборців.
Реєстр — це банк даних, у якому зберігатиметься інформація про всіх виборців України. Цей банк регулярно поновлюватиметься навіть тоді, коли не буде «свята демократії». Перед голосуванням зміст реєстру друкуватимуть на папері й передаватимуть дільничним виборчим комісіям, які використовуватимуть ці дані, як досі — звичайні списки. У Центральній виборчій комісії запевняють, що встигнуть доробити державний реєстр виборців до середини вересня.

Всі статті рубрики