НОВИНИ ПЛЮС

07.05.2009

Тимошенко — догану!

Прем’єр–міністрові Юлії Тимо­шенко за ненадання звіту про свої квітневі переговори в Москві може грозити догана за недбале ставлення до обов’язків. За словами уповноваженого Президента з питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського, Тимошенко провела кількагодинні перемовини з Володимиром Путіним, але досі не надала про них інформацію главі держави. «Найбільш досконала в Європі українська юридична база передбачає безліч дій у таких випадках [за ненадання звіту в десятиденний термін]. Я сподіваюся, що до такого не дійде, але найм’якший варіант — може, йтися про халатне ставлення до своїх службових обов’язків», — сказав Соколовський.

Кабмін чекає кредиту МВФ

Завтра рада директорів Між­народного валютного фонду має намір розглянути надання Україні другого траншу кредиту. Питання слухатимуть на п’ять днів раніше, аніж планувалося. Про це вчора повідомила Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання Кабміну. За її словами, це є позитивним сигналом для України й свідчить про ефективну роботу уряду.

Також Тимошенко відзначила, що, надходження до Пенсійного фонду, а також бюджету за квітень перевиконано на кілька відсотків.

Прем’єр прийшла на засідання із новою зачіскою: волоссям, зібраним ззаду у клубок замість коси.