«У карний розшук ідуть фанати своєї справи»

«У карний розшук ідуть фанати своєї справи»

Історія вітчизняного кримінального розшуку нараховує вже дев’ять десятиліть — правовою базою організації карного розшуку Української РСР став декрет Раднаркому «Про організацію карного розшуку» від 15 квітня 1919 року. Втім окремі підрозділи існували в Україні й раніше — ще за часів Української народної республіки. 90 років у людському вимірі — це кілька поколінь оперативників, десятки й сотні тисяч розкритих злочинів, заарештованих злочинців, врятованих життів. Про те, як живуть і чим пишаються нинішні розшуковці, розповів «УМ» заступник міністра внутрішніх справ, начальник кримінальної міліції Володимир Євдокимов.

«Продам картоплю. Посередникам не турбувати!»

«Продам картоплю. Посередникам не турбувати!»

Дрібні селянські господарства виробляють майже 98 (!) відсотків картоплі, 90 відсотків овочів, 86 — плодів та ягід, близько 82 відсотків молока і більше половини м’яса. Проте заробити на своїй праці не можуть.
При сучасній системі закупівлі сільгосппродукції село щороку втрачає тільки на продажі молока майже 27 мільярдів гривень — підрахували урядовці. Ті ж селяни, що вирощують худобу, у межах держави недораховуються 17 мільярдів.

Тільки куряча! Або курячо–соєва...

Тільки куряча! Або курячо–соєва...

За перший квартал цього року ціни виробників м’яса і м’ясних продуктів зросли на 15,5% відсотка. Причиною подорожчання експерти називають дефіцит сировини. Тільки за січень–лютий цього року виробництво яловичини й телятини в Україні скоротилося на 73,3 відсотка, а свинини — майже удвічі. Як результат, м’ясопереробники або зупиняють виробництво, або скорочують його обсяги. Експерти відзначають, що галузь вимагає державних дотацій, які, однак, навряд чи зможуть урятувати виробників. Тож єдиним виходом став імпорт.

Всі статті рубрики