Скарби Юкатану

Скарби Юкатану

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Понад два століття після іспанського завоювання ні вчені, ні авантюристи не надавали особливого значення півострову Юкатан. А непроникна стіна джунглів зберігала його таємниці краще, ніж найтовщі шари землі, нанесені протягом століть. Лише у XIX столітті на Юкатані виявили величні міста, споруджені стародавніми майя. Нині відомо більш як сто великих і маленьких міст. Це — таємничий світ, що існував півтори тисячі років і залишив безліч історичних питань. Питань відкритих, подекуди — риторичних. Вони дають вченим шанс нескінченно доводити свої теорії. А мандрівникам — насолоджуватись, дивуватись, не йняти віри...

...І кургани бронзової доби

...І кургани бронзової доби

Чорний ліс на території Кіровоградської області згадується ще в хроніках 1500 року. 200 років тому це був величезний суцільний масив лісу. Сьогодні він перетворився на окремі ліси різної площі, серед яких найбільші — Чорний і Чутянський.
Саме ці зелені насадження викликали серйозну дискусію між науковцями та лісівниками регіону. Представники кафедри географії та геоекології КДПУ ім. Володимира Винниченка стверджують, що без статусу національного парку Чорний ліс втратить свої унікальні масиви та рідкісні рослини. Лісівники ж певні: створення парку не піде на користь ні лісу, ні людям.

Всі статті рубрики