ЦИТАТИ ТИЖНЯ

03.04.2009

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр
— про те, що її намагаються скомпрометувати:

— Просто подивіться: плаття не те вдягнула, щось не подобається, підбори не такі, там не так із Саркозі поцілунок вийшов. Почитайте газети — це жах просто! Проти нас копають компромат 24 години на добу.

(ICTV)

 

Степан Гавриш,
перший заступник секретаря РНБО
— про ймовірність дострокових виборів до парламенту:

— Дочасні вибори можуть відбутися в силу, так би мовити, закону Архімеда: якщо криза буде тиснути на всі без винятку інституційні, економічні та інші системи, то рано чи пізно доведеться приймати таке рішення, як спосіб виходу із кризи.

(УНІАН)

 

Микола Томенко,
заступник Голови ВР
— про те, чому зараз неможливі «вуличні сценарії»:

— Ми ж тут серйозні люди. На сьогоднішній день, при всій повазі до Партії регіонів, чи до БЮТ, чи до «Нашої України», безплатно людей нереально зібрати. Я їжджу по Україні і можу сказати, що вони «люблять» однаково всіх політиків: чи вони опозиція, чи вони влада. Всі ми втомили український народ. Тому під дощем зібрати 10 чи 5 тисяч просто так — це не буває.

(«Радіо «Свобода»)

 

Арсеній Яценюк,
народний депутат
— про фактичний старт президентської кампанії:

— Я не виключаю, що постанова Верховної Ради щодо призначення виборів Президента на 25 жовтня може бути скасована. Але при цьому чітко зрозуміло тільки одне — політичний і юридичний процес запущено, президентська кампанія стартувала, і підтвердженням цього є сьогоднішнє голосування. Тепер стає неможливим такий розвиток політичних сценаріїв, як зміна Конституції задля скасування інституту прямих президентських виборів.

(УНІАН)

 

Фредрік Еріксон,
ректор Європейського центру міжнародної політекономії
— про те, що Верховна Рада досі не прийняла «антикризові» закони, потрібні для отримання кредиту МВФ:

— Україна має усвідомити, що вона летить у стіну на швидкості 150 км на годину.

(«Німецька хвиля»)