НОВИНИ ПЛЮС

03.04.2009

Президент розводить вибори

Президент Віктор Ющенко скасував норму про проведення одночасних виборів до місцевих ради і парламенту. Відповідний указ Ющенко підписав ще 17 березня, однак на сайті він був опублікований учора.

Електроенергія поки не подорожчає

Національна комісія регулювання електроенергетики скасовує свою постанову про підвищення ціни на електроенергію для населення з 1 квітня за умови споживання більш ніж 400 квт/год на місяць. Про це вчора заявив голова НКРЕ Валерій Кальченко на брифінгу у Кабміні. Як повідомляє прес–служба уряду, таке рішення було ухвалено на основі вивчення та аналізу численних звернень від громадян. Також не допустити підвищення тарифу вчора обіцяла Прем’єр Юлія Тимошенко. Позавчора вона провела нараду з керівництвом НКРЕ, на якій було досягнуто домовленості про скасування рішення комісії від 1 квітня.

Луценко хоче судити Черновецького

Міністерство внутрішніх справ передало до Державної податкової адміністрації матеріали для можливого притягнення до відповідальності за ухилення від сплати податків мера Києва Леоніда Черновецького та його родини після продажу в минулому році акцій «Правекс–банку». Про це глава МВС Юрій Луценко повідомив учора на прес–конференції в Полтаві.

Доходи олігарха Ахметова

Народний депутат Рінат Ахметов заробив у 2008 році 9 135 140 гривень. Відповідно до декларації одного з лідерів Партії регіонів, дивіденди, відсотки, роялті в його сукупному доході склали 7 097 664,48 грн.; відсотки по депозитах, подарунки — 1 850 127, 15 грн.; зарплата народного депутата — 187 349,07 грн. При цьому, як повідомляє прес–служба депутата, зарплата за 2008 рік була перерахована на благодійні цілі.