Перед мерією — клуб за інтересами

Перед мерією — клуб за інтересами

Біля Київської міської державної адміністрації було знову людно. Здається, там уже сформувався гурток за інтересами, головним із яких є Леонід Черновецький. Однак повсякчас до постійних відвідувачів — представників МАФів, транспортників, медиків тощо — долучаються і нові люди. Вчора під стіни мерії прийшли ще й студенти Академії муніципального управління, існування якої не входить у плани міського голови. Кілька сотень студентів вишикувались на сходах мерії і завзято скандували підготовлені «кричалки». «Нам постійно піднімають ціну оренди, а тепер ще й планують зовсім відібрати будівлю. Інтереси 5000 студентів, що тут навчаються, зовсім не беруться до уваги», — розказала кореспонденту «УМ» проректор Тетяна Тимочко. А голова студпрофкому АМУ ще й поділилася чутками, що, за задумом міської влади, у колишньому приміщенні ВНЗ тепер з’явиться супермаркет. Учора на сесії Київради мали розглядати рішення стосовно подальшої долі АМУ, але після погоджувальної ради Олесь Довгий оголосив про перенесення засідання. Депутати не змогли дійти згоди щодо порядку денного.

З трубою до вчительки

З трубою до вчительки

Як пригадують очевидці, 36–річний громадянин Я. залетів до школи весь знервований. Говорив щось несусвітнє: «тут дітей продають через інтернет». У цій школі і сам свого часу пізнавав ази життя Я., а тепер навчається його син. Чоловік спершу вимагав пропустити його до кабінету директора, однак того на місці не виявилося. Тому й запропонували поспілкуватися із завучем Любов’ю Лещенко. Спілкування вийшло несподіваним — відвідувач відразу спрямував на ошелешеного педагога, до речі, вже пенсіонерку, численні удари металевою трубою по голові, по тілу.

Війська мирного часу

Війська мирного часу

26 березня мають своє професійне свято ті, хто є одночасно і солдатами, і правоохоронцями — Внутрішні війська Міністерства внутнішніх справ святкують 17–ту річницю від свого утворення. Пересічна людина зустрічається з ними під час деяких великих суспільних акцій, де сил міліції не вистачає для підтримки порядку. Проте роботи у ВВ вистачає: від миротвочих місій у багатьох закутках світу до таких завдань, як охорона особливо важливих державних об’єктів, військово–промислового комплексу, атомних станцій, забезпечення транспортування ядерного пального й аж до конвоювання особливо небезпечних злочинців.

І на панелі потеплішає

І на панелі потеплішає

До тих мешканців панельних п’ятиповерхівок, які регулярно сплачують за тепло і водночас узимку та восени ловлять дрижаки у своїх квартирах, днями звернувся заступник мера Кременчука Михайло Порицький. Влада пропонує землякам стати співучасниками реалізації міської програми утеплення їхніх помешкань. Ідеться про, так би мовити, централізоване «вдягання» зведених за радянських часів ледь не прозорих «панельних» стін у сучасні теплоізоляційні матеріали.

Смерть на узбіччі

Смерть на узбіччі

В автомобільній аварії, що сталася в середу близько 23.00 на 140–му кілометрі автодороги Брест — Мінськ, загинули українські громадяни, повідомляє прес–служба Міністерства закордонних справ України. Як з’ясувала «УМ» у генеральному консульстві України в Бресті, трагедія сталася в результаті наїзду мікроавтобуса «Фольксваген–Каравела», в якому перебувало вісім українців, на вантажівку «ЗіЛ», що стояла на узбіччі. Внаслідок ДТП загинуло троє громадян України, ще п’ятьох було доправлено до лікарні.

Де ти, «Ланосе»?

Де ти, «Ланосе»?

Квартет зловмисників не зраджував своїй «спеціалізації» упродовж двох років, цуплячи на території Запорізької області винятково автомобілі «Ланос». Пояснення просте: один із членів організованого злочинного угруповання міг безпроблемно, відключивши сигналізацію, відкрити і завести без ключів легковик.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Судитимуться... за Червону книгу

Судитимуться... за Червону книгу

Днями Адміністративний суд міста Києва прийняв до розгляду судовий позов ГО «Екоправо–Київ» і Київського еколого–культурного центру проти Кабінету Міністрів і Мінприроди України. Екологіч­ні організації обвинувачують уряд у грубому порушенні Закону України «Про Червону книгу України», а саме — в затягуванні на п’ять років публікації її третього видання. «Відповідно до закону «Про Червону книгу України», її повинні перевидавати з новою редакцією списку зникаючих видів рослин і тварин раз на десять років. Останнє ж, друге видання, вийшло у світ ще в далекому 1994 році, — сказав «УМ» директор Київського еколого–культурного центру Володимир Борейко. — Відповідно, наступне видання мали опублікувати ще в 2004 році».

Всі статті рубрики