Нарешті разом

Нарешті разом

Нарешті обидві українські команди, що залишилися в клубних змаганнях Старого світу, здолали своїх суперників в один день. До цього якщо в Кубку виклику брав гору «Київ», то «Азовмаш» програвав у Єврокубку. І навпаки. Позавчора ж увечері привід порадіти отримали шанувальники як маріупольців, так і киян.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Олімпійське відлуння

Олімпійське відлуння

Кремезний дядько смалить цигарку. Поруч із ним стоїть серйозний чолов’яга в кепці; інший, сивуватий, — з непокритою головою. До них підтягується ще один — кавказької зовнішності. За кілька метрів від цієї компанії тиснуть руку один одному двоє міцних хлопців... У людей із багатою фантазією й гарною пам’яттю можуть виникнути асоціації з буремними 1990–ми — типова сцена «мафіозної стрілки». Насправді так позавчора ввечері починалася церемонія «Герої спортивного року–2008» у столичному Палаці «Україна». Кількість призерів Олімпійських ігор на квадратний метр зростала, коли до тренера збірної з кульової стрільби Анатолія Кукси підходили його підопічні Олександр Петрів, Юрій Сухоруков, Артур Айвазян. А неподалік зустрілися борці Василь Федоришин і Андрій Стадник.

На свободі, в пампасах...

На свободі, в пампасах...

Отже, за 18 років незалежності українські автолюбителі лише зараз спробували свої сили у всесвітньовідомому ралі–рейді «Дакар». У найбільш екстремальному багатоденному змаганні у світі автоспорту вперше взяло участь одразу четверо наших співвітчизників, які виступали в класах легкових автомобілів, мотоциклів та вантажівок. Це знакове явище відбулося в рік 30–річчя появи першого «Дакара» на африканських трасах.
Цьогоріч організатори, піклуючись про безпеку учасників, перенесли змагання з Чорного континенту до Південної Америки — Аргентини й Чилі. Такий хід не позначився на видовищності змагання, й більше двох тижнів найбільш «відірвані» автогонщики демонстрували жителям пампасів свою водійську майстерність.
Для українців у цьому змаганні важливішою була не перемога, а сама участь. Підтверджує ці слова пілот одного з наших екіпажів, Богдан Новицький, який лише днями повернувся до Києва — після «Дакара» гонщик вирушив до Росії, де змагався в гонці «Північний ліс». Одразу по приїзді Богдан зустрівся з журналістами, аби поділитися враженнями від останніх стартів.

Всі статті рубрики