Нарешті разом

05.03.2009

Нарешті обидві українські команди, що залишилися в клубних змаганнях Старого світу, здолали своїх суперників в один день. До цього якщо в Кубку виклику брав гору «Київ», то «Азовмаш» програвав у Єврокубку. І навпаки. Позавчора ж увечері привід порадіти отримали шанувальники як маріупольців, так і киян.

Важливішим тріумф став для чемпіона України. У разі домашньої поразки лідеру групи, «Хемофарму», підопічні Рімаса Гірскіса достроково прощалися з Європою. Однак «леви» проявили справжні бійцівські якості — програвши перші дві чверті, азовці просто ошелешили опонента в третій. Рахунок 10–хвилинки 24:6 не залишав сербам надій на сприятливий підсумок. Цікаво, що точно такі ж цифри були зафіксовані тиждень тому у вирішальному періоді зустрічі «Київ» — «Еве баскетс», який також виграла наша команда.

«Азовмаш» продовжує зберігати шанси на вихід до «фіналу восьми», хоча результат другого матчу вівторка в групі К не надто потішив Маріуполь. «Памеса», обігравши «Црвену звезду», забезпечила собі місце у «плей–оф», і на поєдинок останнього туру поїде в гості до «Хемофарма» без особливої мотивації. Українському ж клубу треба 10 березня долати «Звезду» й сподіватися, що іспанці таки дадуть бій і не дозволять обіграти себе «фармацевтам». Як відомо, надія вмирає останньою.

Тим часом «Київ» виграв у Кубку виклику другий матч поспіль. Залишившись тільки з одним легіонером, Манучаром Маркоїшвілі, «вовки», здається, заграли більш зосереджено. Виступаючи в турецькому «лігві» проти «Галатасарая», українці не знітилися й на початку четвертого періоду ривком 12:0 завдали господарям нокаутуючого удару, від якого стамбульці вже не відійшли.

Колектив Саші Обрадовича достроково вийшов у чвертьфінал. Для того аби потрапити туди з першої позиції в групі, «Києву» потрібно за тиждень у рідних стінах взяти у «Віртуса» реванш за єдину поразку на другому етапі.

 

ТАБЛО

Єврокубок. 2–й груповий етап. 5–й тур. Група К. «Азовмаш» (Україна) — «Хемофарм» (Сербія) — 89:71 (21:23, 15:19, 24:6, 29:23; Ель–Амін (30), Томпсон (17), Різвич (16) — Павкович (17)), «Памеса» (Іспанія) — «Црвена звезда» (Сербія) — 82:80.

Турнірне становище: «Памеса» — 9, «Хемофарм» — 8, «Азовмаш» — 7, «Црвена звезда» — 6.

Кубок виклику. Група J. «Галатасарай» (Туреччина) — «Київ» (Україна) — 73:80 (22:24, 19:21, 19:15, 13:20; Хослі (13) — Маркоїшвілі (23), Дроздов (18), Салтовець (14), Кравцов (13)), «Еве баскетс» (Німеччина) — «Віртус» (Італія) — 73:64.

Турнірне становище: «Київ» — 9, «Віртус» — 8, «Еве баскет» — 7, «Галатасарай» — 6.

* * *

Перенесений матч 14–го туру української суперліги. «Сумихімпром» — «Донецьк» — 73:74.

Лідери: «Азовмаш», «Київ» — 39, «Донецьк» — 34... 8. «Сумихімпром» — 26.