Дорогу талановитим!

25.02.2009

Про початок реєстрації учасників конкурсу оголосили в Національній спілці журналістів України. «12 років тому, коли Коледж преси та телебачення започаткував конкурс шкільних газет, мало хто вірив, що він існуватиме, — каже президент Національного конкурсу шкільних газет, директор Коледжу преси та телебачення Гліб Головченко. — Минулого року участь у конкурсі взяли близько 2 000 стінних, друкованих та електронних газет з усієї України». В архіві ж за всю історію конкурсу зібралося 11 тисяч шкільних газет! Цього року журі обиратиме найкращу шкільну газету, найкращу друковану газету, найкращу газету за змістом, найкращого автора шкільного друку, найкращу електронну газету, найоригінальнішу газету, найкращу газету за оформленням та найкращі журналістські матеріали у чотирьох спеціальних номінаціях.

Уже традиційно талановитих журналістів підтримав гурт ТНМК, який обиратиме «кращий матеріал про розвиток українського хіп–хопу». «Сподіваємося, ця номінація стане поштовхом, щоб школярі дізнавалися більше про культуру хіп–хоп у власному місті», — зазначили лідери гурту Фагот та Фоззі. Цьогоріч до конкурсу долучився й український музикант Олег Скрипка зі спеціальною номінацією «Шкільна преса про українську рок–музику». «Людина яка напише найкращий матеріал, повинна розбиратись у рок–музиці, — зазначив на прес–конференції музикант. — Журналістика на сьогоднішній день — це дуже важливо... Треба протерти журналістські окуляри і зробити світ кращим».

Ще одна новинка цьогорічного конкурсу — спеціальна номінація «Кращий телерепортаж», який ввела телекомпанія ТВі. «Журналістика — це професія, яка, окрім ремесла, потребує таланту. Справою честі для нас є підтримати талановитих дітей, дати змогу реалізувати власні професійні мрії», — сказав директор ТК ТВі Микола Княжицький. Підтримати конкурс зголосилось і Представництво Європейської комісії в Україні, яке оцінюватиме шкільні матеріали на тему євроінтеграції України.

«УМ» також долучається до конкурсу і вже другий рік поспіль не залишає без подарунків талановитих журналістів: цьогоріч для переможця наша газета приготувала диктофон. Гурт ТНМК та Олег Скрипка наразі не можуть визначитись із призами. А ось найкращого тележурналіста очікує відеокамера. «Буде велика кількість цінних призів у залежності від номінації», — запевнив Гліб Головченко. Нагородження переможців відбудеться 15 травня у Миколаєві.