Євролютий

Євролютий

Цьогорічна зима піднесла багато несподіванок: снігопади в Англії, яких не бачили два останні десятиліття, сніг випав навіть у Північній Африці, де молодь його досі взагалі не бачила. А тепер лютий–місяць демонструє свій «лютий» характер у Центральній Європі. Шляхові служби Австрії, Чехії та Словаччини попередили, що ситуація на голов­них автомагістралях стає критичною і не піддається контролю. Більшість доріг другої та третьої категорії вже непроїзні, у містах нікуди відкидати сніг.

Хвиля як експонат

Хвиля як експонат

Музей вшанування жертв цунамі, яке в грудні 2004 року пройшлося південним узбережжям Азії, відкрито в індонезійській провінції Ачех, повідомляє Бі–Бі–Сі. Цей заклад має стати символічним спогадом про катастрофу, яка забрала життя 240 тисяч осіб, половина з яких загинула саме в провінції Ачех, але також навчальним центром і, в разі потреби, сховищем від наступних цунамі. Зібрані урядом Індонезії кошти та закордонна фінансова допомога пішли головним чином на відбудову зруйнованих будинків та інфраструктури провінції, але частину з них було вирішено інвестувати в будівництво музею.

Убивця з космосу

Убивця з космосу

Лякати людей страшними історіями взялись серйозні науковці — астрономи одноголосно заговорили про небезпечне наближення до Землі астероїда Апофіс діаметром від 350 до 415 метрів, виявленого в космосі ще в липні 2004 року. Якщо тоді таке «сусідство» з Землею не викликало в науковців занепокоєння, то сьогодні народжує побоювання. «Астероїд Апофіс у 2029 році може опинитися в небезпечному до Землі сусідстві», — таку думку висловив прес–секретар Головної астрономічної обсерваторії Російської академії наук Сергій Смирнов, передає «Газета.ру». За його словами, «у 2012 році також очікується деяке зближення Апофіса з нашою планетою, тільки після цього ми зможемо остаточно визначити його орбіту в 2029 році».

Знову запахло смаженим

Знову запахло смаженим

Влада Австралії вчора видала попередження, що пожежі, які на початку лютого спустошили південь країни, можуть розгорітися з новою силою. Наприкінці нинішнього тижня в цих регіонах знову встановиться спекотна погода та розпочнуться сильні вітри. На півдні країни все ще палають чотири пожежі, які не вдається загасити після попередньої атаки стихії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики