У списку боржників — усе місто

19.02.2009

Напередодні в Донецьку оприлюднили довгий список будинків з усіх районів міста, які ризикують залишитися без тепла. До нього потрапили ті оселі, де найнижчий рівень оплати за послуги «Донецькміськтепломережі». «З 19 лютого почнемо відключати від теплопостачання та гарячої води 139 будинків, — повідомив заступник директора «Донецькміськтепломережі» з економіки Микола Єрмоленко. — У цих будинках оплата за послуги становить усього 40 відсотків».

А вже в середу до так званого «холодного списку» потрапило все місто. Адже керівники ККП «Донецькміськ­тепломережі» отримали офіційне попередження, що з цього дня всі об’єкти теплопостачання можуть відключити від газу. Тепловики оперативно зробили невтішний прогноз: якщо й справді зупиняться всі тутешні котельні, для того, аби відновити нормальну роботу системи теплопостачання, знадобиться від кількох днів до місяця. Через хронічну заборгованість споживачів, які дуже неохоче розраховуються за теплі послуги, комунальники не можуть розрахуватися з постачальниками газу — борги вже сягнули 122 мільйонів гривень.

В очікуванні реального похолодання у квартирах керівники «Донецькміськтепломережі» вкотре звернулися до мешканців міста з проханням у найкоротший термін заплатити за послуги. «Головне джерело, завдяки якому ми можемо погасити борги за газ, — це платежі населення, — каже перший заступник «Донецькміськтепломережі» Олександр Семченко. — Наразі рівень оплати з початку 2009 року не перевищує 66 відсотків…».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Учора підприємства теплокомуненерго Дніпропетровська відключили від теплопостачання всі заклади та житлові будинки міста. За повідомленням міськради, головна причина полягає у надто низькому рівні оплати населенням комунальних послуг, через що борг теплопідприємств перед ДК «Газ України» вже становить 90 мільйонів гривень.