Глобальне запізнення

19.02.2009

У середу на вулицях Кіровограда було незвичайно людно. Цього дня страйкували маршрутні таксі, а місто заповнили мешканці, які поспішали на роботу і навчання пішки. Переповнені тролейбуси зупинялися подалі від зупинок, щоб устигнути від’їхати до того, як їх наздожене натовп пасажирів. Як наслідок, були зірвані перші пари практично в усіх вищих навчальних закладах міста, пізніше розпочала роботу більшість підприємств.

Як уже писала «УМ», у Кіровограді маршрутники їздять за тарифом 1 грн. 75 копійок, тоді як рішення про цей тариф опротестоване в судовому порядку прокуратурою міста. Перевізники вимагають таки затвердити новий тариф, а до того часу обіцяють не виходити на маршрути. Того ж дня міський голова звільнив із роботи виконуючого обов’язки начальника управління споживчого ринку, транспорту та зв’язку Василя Білобородова, який має стосунок до однієї з фірм перевізників. Тим часом представники профспілок вимагають повернути старий тариф, а студенти обіцяють перекрити головні траси міста, якщо Кіровоградський міськвиконком виконає вимоги маршрутників і підвищить вартість проїзду.

Тим часом, коли верстався цей номер «УМ», сторони досягли компромісу, залишивши тариф за проїзд у розмірі 1, 50 грн, який діятиме, доки остаточну крапку в протистоянні не поставить суд.