Перша дата «чорної діри»

Перша дата «чорної діри»

Проголошена за сприяння США та ЄС республіка Косово вчора відсвяткувала першу річницю незалежності. За цей час у неї з’явилися власні герб, гімн, прапор, конституція та низка інших атрибутів державності, яку на цей час визнали 54 країни світу. Водночас питання про членство Косово в ООН не стоїть на порядку денному.

Не впущу грузинів!

Не впущу грузинів!

Юрій Луценко хоче відгородити Україну від тих сусідів, які, на його думку, не мають у своїх країнах порядку. Так, днями міністр внутрішніх справ звернувся до Міністерства закордонних справ з ініціативою запровадити візовий режим для громадян Молдови і Грузії. Молдова, заявив пан Луценко, створює нам проблеми з нелегальною міграцією: «Велика проблема сьогодні — це безвізовий режим через західний кордон Європейського Союзу за раніше отриманими румунськими паспортами, які Румунії зараз не цікаві, але за ними намагаються пройти через інші — польський, словацький кордони». Грузія ж експортує до України «ведмежатників» — за інформацією МВС, багато злочинців, які займаються квартирним грабунком, походять саме з цієї гірської країни. Грузин Луценкові брат, але майно дорожче: «А з іншого боку, всі мої особисті симпатії, дружба з грузинськими містами — але понад 150 груп займалося квартирними крадіжками».

Не розійшлися, як у морі субмарини

Не розійшлися, як у морі субмарини

В Атлантичному океані зіштовхнулися атомні підводні човни Великої Британії та Франції. Зіткнення мало місце ще на початку місяця, але оборонні відомства двох країн оприлюднили першу інформацію про цей факт лише позавчора. Внаслідок аварії сильно постраждали обидві субмарини, британська «Венгард» та французька «Тріомфант». Обидві вони обладнані сучасними радарами для виявлення інших суден, тому залишається незрозумілим, як міг статися такий небезпечний інцидент, зазначає Бі–Бі–Сі. Подробиці аварії надалі не розголошуються, але міністерство оборони Великої Британії заявило, що ядерна безпека не була порушена.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики