Індекс набожності

Індекс набожності

Зі щойно оприлюдненого Індексу релігійності, складеного за результатами опитування службою Геллапа по одній тисячі мешканців у 143 країнах, випливає, що найменш релігійними у світі є європейці. Опитуванням не вдалося охопити лише дві великі тоталітарні країни — Лівію та Китай. Ми, українці, також належимо до малорелігійних народів, але порівняно з іншими народами не є аж такими безбожниками. Атеїстів та віруючих у нас приблизно порівну. Із десятки найменш релігійних країн сім — у Європі. На запитання, чи відіграє релігія якусь суттєву роль у їхньому житті, ствердно відповіли лише 14 відсотків естонців, 17 відсотків шведів, 18 відсотків данців, 20 відсотків норвежців та 21 відсоток чехів. Ці п’ять народів є найбільшими атеїстами. Несподіванкою є те, що росіяни опинилися в групі найменш релігійних народів світу (30 відсотків). Хто ж тоді торочить про «святу Русь», «віру православну» та «Третій Рим»?

Мати–героїня чи зозуля?

Мати–героїня чи зозуля?

Наприкінці січня світ облетіла звістка, що в американському штаті Каліфорнія жінка народила восьмеро дітей. Тоді викликало подив те, що мати–героїня наполягала, аби не розголошували дані про її особу. Та невдовзі бабуся породіллі Анджела Сулеман повідомила агенції «Ассошіейтед пресс», що йдеться про її онуку, 33–річну Надю Сулеман, яка уже має шістьох дітей. Надя — безробітна мати–одиначка, а всі її тепер уже 14 дітей з’явилися на світ завдяки технологіям штучного запліднення.

Грім небесний

Грім небесний

49 осіб загинули внаслідок катастрофи літака авіаліній «Колган Ейр», який упав на будинок в місцевості Кларенс за 16 кілометрів від аеропорту Баффало, що на півночі американського штату Нью–Йорк. Катастрофа сталася позавчора о 22.10 за місцевим часом (вчора о 5.10 ранку за київським часом). Як повідомив телеканал MSNBC із посиланням на американську Федеральну адміністрацію авіації, серед загиблих — 44 пасажири двопропелерної машини типу Bombardier Q400 (цей палестинський літак має всього 74 посадочні місця), четверо членів екіпажу (два пілоти та дві стюардеси) і одна особа на землі.

Україна в європейському доміно

Україна в європейському доміно

Британська газета «Файненшл Таймс» у позавчорашньому та вчорашньому номерах видрукувала статтю віце–канцлера Австрії Йозефа Пролла, присвячену, зокрема, впливу України на європейські процеси. Автор вважає, що економічна або політична «катастрофа» в Україні може викликати «ефект економічного доміно» в Європейському Союзі. Відень намагається заручитися підтримкою ЄС у наданні додаткової фінансової допомоги країнам Східної Європи, включно з Україною.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики