Рятівна соломинка

Рятівна соломинка

Звичну для післяжнив’я картину — палаючі стерня і солома — цьогоріч навряд чи можна буде побачити на полях Гуляйпільського району. Бо, пардон, навіщо ж знищувати те, що здатне дати чималий зиск? Першими це зрозуміли мешканці села Полтавка і задіяли на місцевому навчально–виховному комплексі унікальну для регіону котельню.

А в нас — «Антигаз»!

А в нас — «Антигаз»!

Поки центральні органи врядування, враховуючи свіжий досвід газових колізій із Росією, нарешті починають всерйоз і дедалі активніше повертатися до використання альтернативних джерел енергії, регіони беруть ініціативу у свої руки. Ще донедавна темпи газифікації Вінницької області були одними з найвищих у державі, але саме це досягнення нині дозволило мешканцям краю відчути всю гостроту проблеми. По–перше, постійно зростали ціни на кінцевий продукт, по–друге, прокладання трубопроводів виявилося дорогим задоволенням — це особливо відчули південні райони, для яких блакитне паливо ще довго залишатиметься блакитною мрією.
Обласну енергетичну програму напівжартома назвали «Антигаз», оскільки одним із її пріоритетів стало зменшення споживання природного газу, заміна іншими видами сировини або й узагалі відмова від нього.

Всі статті рубрики