Утаємничена «Україна»

Утаємничена «Україна»

Готель «Україна», зведений ще до Жовтневої революції відомим українським меценатом Володимиром Хрінниковим, віднедавна є для Дніпропетровська візитною карткою. До того ж він єдиний на весь обласний центр має статус п’ятизіркового. Футбольні команди, що суперничали з місцевим «Дніпром» у матчах єврокубків, неодмінно зупинялися саме тут.

Плювати їм на імператорів

Плювати їм на імператорів

Як свідчать історичні джерела, Алустон (з грецької перекладається як протяг) звели за наказом візантійського імператора Юстиніана І у середині VІ століття. Далі цим опорним пунктом на південному березі Криму заправляли генуезці. Про давнє минуле Алустона, від якого, власне, й пішла назва сьогоднішньої Алушти, нагадує лише одна оборонна башта генуезького періоду та залишки мурів. Зусібіч руїни фортеці потроху обліплює приватний сектор міста, в деяких місцях навіть залізаючи нужниками і всілякими самовільними, як у нас нерідко водиться, добудовами на територію охоронної зони. Схоже, простолюду просто начхати на те, що ще майже півгектара її території до кінця не обстежено археологами, а отже, може становити історико–культурне надбання країни.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Що насправді «бабахнуло» в Євпаторії?

Що насправді «бабахнуло» в Євпаторії?

Висновки урядової комісії зі встановлення обставин руйнування 24 грудня 2008 року житлового будинку на євпаторійській вулиці Некрасова і загибелі людей загальновідомі. Підписаний усіма членами комісії на чолі з віце–прем’єром Олександром Турчиновим відповідний акт направлено до Генпрокуратури: у підвалі будинку в порушення геть усіх вимог зберігались балони з киснем та газовою сумішшю МАФ, стався витік газу, який зайнявся від електричної іскри (у підвалі працювали старенькі холодильники і телевізор. — Авт.), відтак спричинився ефект вибуху вакуумної бомби. Але не тільки на цій версії зосередились сьогодні слідчі, повідомили «УМ» у прес–службі Кримської прокуратури, слідчий відділ котрої порушив кримінальну справу відразу за двома статтями Кримінального кодексу України і навіть піддав запобіжному заходу (утримання під вартою) директора, керівника техдільниці та електрогазозварювальника комунального підприємтва «Житловик– 1».

За тариф — по руках

За тариф — по руках

Розпорядження сто­личного градона­чальника Леоніда Черновецького про підвищення вдвічі з 1 лютого тарифів за комунальні послуги має зацікавити правоохоронців, вважає керівник секретаріату Президента Віктор Балога.

Нагаздували з газом

Нагаздували з газом

Зовнішньополітичне відомство нашої країни висловило обурення стосовно висловлювань президента Росії Дмитра Медведєва щодо компенсацій за перебої у постачанні газу до Європи. Нагадаємо, Болгарія, яка чи не найбільше постраждала від газової блокади з боку РФ, поставила перед Росією вимогу компенсацій за збитки.

«Мауглі» при рідній мамі

«Мауглі» при рідній мамі

До лікарні Юра потрапив завдяки одній із мешканок Дніпродзержинська. Її син, який у квітні минулого року звільнився з місць позбавлення волі, став жити з 26–річною Світланою (так її назвемо). Те, що в кандидатки у невістки є дитина, жінка спершу навіть не знала. Коли ж навідалася до оселі, де мешкав син зі своєю пасією, вжахнулася, побачивши знесиленого і побитого хлопчика. Простягнула йому шматок м’яса, а той не може второпати, що це таке, і слова вимовляє з величезними труднощами.

І знову комісія, і знову Кучма і Литвин

І знову комісія, і знову Кучма і Литвин

Учора нардеп від БЮТ Григорій Омельченко зареєстрував у Верховній Раді за №4034 проект постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії ВР із контролю за виконанням резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи №1645 (2009) «Розслідування злочинів, ймовірно скоєних високими посадовцями під час правління Кучми в Україні, — справа Гонгадзе як показовий приклад». Нагадаємо, що створити цю ТСК пан Омельченко обіцяв і на черговій сесії ПАРЄ минулого тижня, і в ексклюзивному інтерв’ю «УМ», яке він дав одразу піся повернення зі Страсбурга. Європейські парламентарії закликали українську владу покарати не лише вбивць Гії, а й замовників та підбурювачів його вбивства.

Всі статті рубрики