Вертикаллю по онкозахворюваннях

Вертикаллю по онкозахворюваннях

Учора, у Всесвітній день боротьби з раком, Президент Віктор Ющенко разом із міністром охорони здоров’я Василем Князевичем відвідали Національний інститут раку. Виступаючи перед колективом інституту, Віктор Ющенко розповів, що 3 лютого своїм указом надав цій установі національний статус.

Депутати не хочуть «чаювати»

Депутати не хочуть «чаювати»

Генпрокурор Олександр Медведько просить Голову Верховної Ради Володимира Литвина посприяти у прибутті народних депутатів до слідчих прокуратури столиці. Відповідний лист від Генпрокурора вже надійшов спікеру. Йдеться про розслідування кримінальних справ, порушених ще минулої осені. Нагадаємо, що 11 жовтня 2008 року депутати від фракції БЮТ блокували роботу Апеляційного адмінсуду Києва, який розглядав скаргу на рішення про призупинення дії указу Президента щодо проведення дострокових виборів. Вже за два дні між БЮТівцями та правоохоронцями відбулися сутички у приміщенні Цент­рвиборчкому. Дострокових виборів так і не відбулося, але столична прокуратура порушила дві кримінальні справи за фактами втручання у діяльність судових органів та хуліганства.

Любитель Лоліт?

Любитель Лоліт?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Радник Леоніда Черновецького і керівник неформального столичного медіа–холдингу (газета «Хрещатик» та телерадіокомпанія «Київ») Казбек Бектурсунов на початку лютого звернувся до міліції із заявою про спробу шантажу, вчинену проти нього. Про це повідомив сайт «Телекритика» з посиланням на рапорт Головного управління боротьби з організованою злочинністю (ГУБОЗ) київської міліції.

Знайте правду про своїх

Знайте правду про своїх

Співробітники Служби безпеки України передали представникам польського Інституту національної пам’яті (ІПН) електронні копії документів, які розповідають про репресії комуністичного тоталітарного режиму проти поляків у 1930—40 роках. Серед них — службове листування НКВС УСРР щодо репресій проти поляків у 1935—1936 роках у справі «Польської військової організації» та інші справи стосовно «польської контрреволюції та шпигунів». Великий блок документів розповідає про операцію НКВС УСРР із переселення понад 15 тисяч польських і німецьких родин (близько 70 тисяч осіб) із Вінницької та Київської областей до Казахстану у 1936 році. Документи розповідають також про утримання та трагічну долю польських військовополонених, які перебували у таборах НКВС на території України у 1940 році.

Поїхали...

Поїхали...

Тривалий час цей фестиваль у Західному Берліні видавався багатьом символом протистояння Сходу і Заходу, Радянський Союз навіть не визнавав його. А потім, у середині 70–х, коли так званій «холодній війні» сказали «ні», радянське кіно почало змагатися в конкурсній програмі Берлінале. І перший млинець виявився на диво вдалим — фільм «Сходження» Лариси Шепітько (учениця Олександра Довженка, між іншим) виграв «Золотого ведмедя». І потому було не зле. Скажімо, 1989–го наша Кіра Муратова виграла свого «Ведмедя» — срібного, за «Астенічний синдром».

Дитячий табір — міністрам

Дитячий табір — міністрам

Верховна Рада таки дослухалася свого Голови Володимира Литвина, який закликав народних обранців «вирішити питання «Артеку» та розглянути відповідний законопроект у першу чергу». За Закон «Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія», поданий урядом, проголосували 413 депутатів. Отже, відтепер 90% путівок (приблизно 22,5 тисячі) «Артеку» купуватиме держава. Решту путівок дитячий центр реалізовуватиме самостійно, але без залучення третіх осіб. До того ж комерційні операції з реалізації цих путівок звільняють від ПДВ — це регулюватиме інший закон, за який проголосували 417 нардепів. Що ж стосується одеського дитячого центру «Молода гвардія», то за державні кошти викуповуватимуть усі путівки. А борги, які мають нині табори, будуть «списані» за рахунок державних коштів. «Сподіваюся, що Президент підпише цей законопроект найближчим часом», — сказав на вчорашньому засіданні уряду Юрій Павленко, міністр у справах сім’ї, молоді та спорту.

Бутерброд схуд

Бутерброд схуд

Із 4 лютого один із найпотужніших волинських виробників — ВАТ «Хліб» — «порадував» покупців своїми новаціями. Щоправда, підняти ціну відкрито чомусь не відважився, а просто зменшив вагу свого буханця на сто грамів (із 800 до 700 грамів), що рівноцінно здорожчанню кілограма хліба на 14 відсотків. Причину такого кроку хлібозавод поки що не аргументував ані владі, ані контролюючим ціноутворення установам.

Щоб вижити — на відпочинок

Щоб вижити — на відпочинок

Рішення про добровільні неоплачувані відпустки було прийнято, враховуючи негативні показники міського бюджету на 2009 рік — дефіцит на рівні 154 мільйонів 641 тисячі гривень. В іншому разі виходом із ситуації мало б стати значне скорочення штату в органах міської влади: виконкомі Полтавської мерії та виконкомах районних рад міста.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики