Якщо побити Черновецького — нічого не буде,

04.02.2009

Верховний Суд України відхилив касаційну скаргу Генпрокуратури на рішення Подільського райсуду, який раніше закрив усі кримінальні справи, порушені проти міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це вчора поінформував захисник і колега Луценка по руху «Народна самооборона», нардеп від «НУНС» Геннадій Москаль.

«Таким чином, повністю поставлено крапку в кримінальних справах щодо польотів Луценка на службовому літаку, а також щодо інциденту Луценка з мером міста Києва Черновецьким», — додав Москаль.

Нагадаємо, що главі МВС закидали скоєння посадового злочину, коли він рік тому на засіданні РНБО кілька разів ударив Леоніда Черновецького, завдавши йому «легких тілесних ушкоджень». Крім того, ішлося про зловживання Луценка владою та службовими повноваженнями ще під час першої його каденції на чолі МВС, коли пан Юрій використовував літаки Внутрішніх військ для приватних перельотів своєї родини до Криму.

3 червня минулого року Подільський райсуд Києва вже «відбілював» Луценка, Генпрокуратура з цим не погодилася, і ось тепер Верховний Суд остаточно зняв із міністра всі обвинувачення.