Правоохоронець із народу

Правоохоронець із народу

З–поміж провінційних міст Бердянськ одним із перших в Україні задіяв муніципальну міліцію як альтернативу правоохоронцям міськвідділу внутрішніх справ. Попервах фінансування «муніципалів» не було вельми обтяжливим для місцевої казни — доки під «дудку» світової кризи фінанси не заспівали романси і в Бердянську. Як зауважив перший заступник міського голови Петро Гончарук, на 2009 рік загін муніципальної міліції попросив майже півтора мільйона гривень — більш як у міському бюджеті передбачать коштів на розвиток фізичної культури і спорту та проведення загальноміських культмасових заходів. «А нам же необхідно заощаджувати на всьому, позаяк казна «схудне» на п’ять–шість відсотків», — акцентував пан Гончарук. Відтак «муніципалам» виділять лише половину заявлених на рік коштів, і в кожному мікрорайоні відтепер чергуватиме по одному міліціонеру «місцевого розливу».

Сьогодні вас легалізовано!

Сьогодні вас легалізовано!

Для студентів вінницьких «вишів» Тетянин день дав старт незвичному конкурсу. Під егідою відділу у справах сім’ї та молоді міськвиконкому в місті оголошено конкурс на кращу шпаргалку. А оскільки початок його збігся із закінченням зимових екзаменаційних сесій, то героям дня є що запропонувати на розгляд журі. До участі в ньому запрошено не лише студентів, які, власне, і є творцями цілої шпаргалкової субкультури впродовж не одного покоління, а й викладачів, у яких після іспитів деколи збирається непогана колекція зразків. На розгляд приймають не лише самі «шпори» (так любовно називають їх творці. — Авт.), а й цікаві розповіді про методи списування на контрольних роботах, заліках та іспитах.

Писали перами, гралися скромно

Писали перами, гралися скромно

Ідею його створення освітяни міста виношували цілих десять років, ще три роки було витрачено, аби втілити задумане в життя. У музеї зібрано кількасот експонатів, які відображають розвиток освіти Рівного. Тут і написи на бересті — не вистачало паперу, і гусяче перо — а де було знайти металеве? А ще — підручники позаминулого століття, старенька шкільна парта і навіть саморобна шматяна лялька, яку маленькі першачки часто–густо клали в сумку замість книжок.

А я тенором життя налагоджу!

А я тенором життя налагоджу!

Луганськ, безперечно, є найбільш культурним містом України, якщо не всієї Європи. Це, звичайно, за кількістю інститутів культури на душу населення. Або на один квадратний кілометр площі — байдуже. Приміром, у Луганську працює відразу два «культурні» вищі навчальні заклади, причому обидві будівлі стоять на одній площі з промовистою назвою — Красна.

Всі статті рубрики