Якщо не згоден, то ти за Фірташа!

Якщо не згоден, то ти за Фірташа!

Минулі вихідні внесли ще більшу невизначеність у дискусію, кому насправді мають належати 11 мільярдів кубометрів газу «Укргазенерго», який нині перебуває у підземних сховищах нашої держави. Прем’єр Юлія Тимошенко, перебуваючи у прямому ефірі телеканалу «Україна», заявила: цей газ мусив належати нам! «Він, на жаль, внаслідок дій попереднього керівництва всілякими не дуже чесними контрактами в сховищах України був переданий «Росукренерго» за такими цінами, як коштував газ для нашої країни в 2006 році та 2007 році», — Прем’єр зазначила, що там є навіть газ за 90 доларів.

За нас і вас не спав «Трансгаз»

За нас і вас не спав «Трансгаз»

...Біля сходової клітки — маленький коридорчик–«апендикс», що закінчується непримітними білими дверима, а над ними — погашене табло «Обережно: газ!». У цьому місці, в тупику акуратного офісного коридору, воно виглядає трохи дивно. Звичайно, якщо не зважати, що йдеться про вхід у святая святих — диспетчерський пункт «Укртрансгазу». Сюди, де мовчазні хлопці з технічною освітою керують вітчизняною газотранспортною системою, раніше ніколи не пускали сторонніх.
Утім, перший місяць нинішнього року вніс зміни у звичний уклад життя. «У нас тут стільки людей побувало!» — керівник об’єднаного диспетчерського управління (ОДУ) «Укртрансгазу» Андрій Дацюк махає рукою, дозволяючи журналістам увійти всередину. Коли Україна стала однією із сторін «газової війни» і керівникам галузі доводилося переконувати світ у своїй правоті, це відомство вимушено було стати прозорим.

Всі статті рубрики