Підемо попідтинню?

Підемо попідтинню?

Західні спостерігачі за світовою фінансовою кризою та експерти ООН пророчать Україні дефолт, тобто нездатність розплатитися з боргами. Мовляв, серед усіх країн СНД найгірша ситуація — в Україні. За даними економічних експертів ООН, ріст економіки у нашій країні знизився до 2,1%, безробіття збільшилося до 6%, а інфляція залишається на рівні минулого року. На зниження доходності України позначилося також стрімке падіння європейських цін на сталь на 56%. Через це виробництво експортного товару в нас знизилося на 48,8%. Про ризик дефолту також свідчить падіння національної валюти на 40%, а український фондовий індекс за цей час упав на 85%. Експерти ООН також стверджують про існування надмірного зовнішнього боргу України.

Давайте без ілюзій!

Давайте без ілюзій!

Учора на зустрічі зі співголовами Міжвідомчої робочої групи з питань протидії корупції — Генпрокурором Олександром Медведьком та керманичем СБУ Валентином Наливайченком — Президент Віктор Ющенко відмовився заслуховувати їхній звіт про виконану роботу. Обурення глави держави викликала нездатність комісії ефективно боротися з корупцією. За словами Президента, у звіті, який йому надали для ознайомлення перед зустріччю, міститься «лише ілюзія боротьби з корупцією».

Почаювали для профілактики

Почаювали для профілактики

Позавчора близько 21.00 бійці столичного УБОЗ затримали, нібито для встановлення особи, депутата Київради від блока Литвина Олександра Ліщенка, відомого у кримінальних колах на прізвисько «Ліча». Як повідомляє сайт «Тема», з посиланням на власні джерела у МВС, затримання сталося у стінах п’ятизіркового готеля «Прем’єр—палац», що розташований у центрі столиці, коли «Ліча» нібито випивав із чотирма авторитетними представниками кримінального світу з Донеччини. Усіх п’ятьох затримали для встановлення особи.

На дніпровській дамбі загинули двоє рибалок

На дніпровській дамбі загинули двоє рибалок

У вівторок біда сталася на залізничному перегоні Панське, розташованому на дамбі через Кременчуцьке водосховище біля Черкас. Узимку з обох боків дамби рибалки традиційно полюбляють сидіти з вудочками.

Горіла Феміда, палала...

Горіла Феміда, палала...

Ще у вівторок о восьмій ранку під Києвом, біля селища Проліски, у автомобілі «Ніссан Теана», який зареєстрований на суддю Вищого господарського суду Михайла Михайлюка було знайдено обгорілий труп невідомої людини. Як повідомляє Центр громадських зв’язків столичної міліції, коли слідчо–оперативна група приїхала на місце події — 25–й кілометр Бориспільської траси, іномарка вже перетворилася на купу обвугленого металу. Її пошматований полум’ям кузов стояв не на самій трасі, а біля лісопосадки на виїзді зі столиці, тому палаючий «Нісан» не одразу помітили інші водії. Та й узагалі про НП по «02» повідомив анонім.

Мобі Дік в мініатюрі

Мобі Дік в мініатюрі

На Київському водосховищі велелюдно. Невеликими групками та по одному тут сидять рибалки. Вони закутані так, що з–поміж коміра й шапки стирчить лише червоний ніс. Над крихітними лунками завмерли вудки, схожі на дитячі іграшки. Кожен день сюди приходить більше 200 чоловіків. «Особливо не заскучаєш, — розповідає рибалка Юрій. — Увесь час доводиться бути зосередженим. Якщо ловити так (крутить головою в різні боки. — Авт.), ніякої риби не наловиш». Проте зараз усе одно нема кльову, і Юрій охоче розмовляє з журналістами. Він показує невеликий улов, ділиться рибальськими історіями. Від нього дізнаємось, що сьогодні — «глухозим’я», тож ловиться взагалі погано.

Оголеним КРУ — по чоловічій негідності

Оголеним КРУ — по чоловічій негідності

У вівторок керівник Контрольно–ревізійного управління в Одеській області Лілія Томашевська скликала прес–конференцію, на якій сповістила, що буде судитися з депутатом Одеської міськради від Партії регіонів Павлом Серебреником за публічний наклеп. Пані Томашевська заявила, що оприлюднена днями заява Серебреника про нібито тиск на нього задля отримання якихось документів чи інші незаконні дії з її боку «цілком безпідставні». Однак не стала заперечувати, що у період новорічно–різдвяних свят виїж­джала спільно з депутатом–керівником автопідприємства «Експрес» у сільські райони Одещини для вручення подарунків соціально незахищеним дітям.

Всі статті рубрики