«Розплавлений свинець» на голови дітей

«Розплавлений свинець» на голови дітей

Учора вранці, на десятий день від початку каральної операції під кодовою назвою «Розплавлений свинець», ізраїльська піхота та танки за підтримки артилерії та літаків зайняли позиції навколо столиці Сектора — міста Газа. Ізраїльська преса одностайно стверджує, що піхота не буде входити до великих міст для уникнення великих втрат серед мирного населення, але, передусім, власних втрат. Імовірно, буде обрано тактику тривалої облоги та систематичного винищення палестинської інфраструктури. Що також не убезпечує від втрат серед цивільних. Учора від обстрілу з ізраїльського військового корабля табору палестинських біженців Шаті загинуло відразу семеро членів однієї палестинської родини, повідомляє «Франс пресс».

«Зайчика» опустили

«Зайчика» опустили

«Новий 2009 рік буде складним», — попередив у новорічному посланні до нації президент Олександр Лукашенко. І не прогадав. Уже ввечері 1 січня Національний банк оголосив про рекордне падіння білоруського рубля, в простонародді «зайчика», — курс його зріс із 2200 до 2650 рублів відносно долара, а євро подорожчало з 3 тисяч рублів до 3700. Гарант білоруської стабільності не стримав обіцянки в тому, що національна валюта девальвуватиме поступово і не більш ніж на 5—10 відсотків.

У своїй «хаті» своя правда...

У своїй «хаті» своя правда...

Міністерство культури Словаччини розробило і подало на розгляд парламенту новий варіант «Закону про державну мову». Згідно з новим законом, чеська мова в Словаччині вже не матиме спеціального, привілейованого статусу, яким вона користувалася з моменту «оксамитового розлучення» Чехословаччини 1993 року, її поділу на Чехію і Словаччину.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики