Колядки з бурульками на носі

Колядки з бурульками на носі

Усім, хто збирається на Святвечір у тісному родинному колі, можна побажати лише того, щоб коло справді було тісним — так краще грітися. Святкові дні у нас будуть дуже холодними. Синоптик «Укргідрометцентру» Наталя Костянтинівна Голеня розповіла кореспонденту «УМ»: «У нас буде справжня зимова погода. Температура вночі сягатиме 15—20 градусів морозу, а на Сході, у Центрі та Карпатах — подекуди опуститься до –27. Удень буде трохи тепліше — 9—15 градусів морозу».

Не від того охороняли

Не від того охороняли

У ніч на 4 січня пролунав вибух у будинку по вулиці Садовій, що в Дарницькому районі. Постраждали двоє мешканців Житомирської області, 51–річний батько і 28–річний син, які охороняли споруду від крадіїв. Вони саме спали в одній із кімнат, коли вибухнув балон.

Ця солодка Сахара

Ця солодка Сахара

Угоду про спільну участь у міжнародному жіночому ралі–рейді Rallye Aicha Gazelles, що триватиме з 14 по 28 березня, днями підписали представники холдингової компанії «АвтоКрАЗ» та Національної автомобільної ліги «Золоте кермо». Кременчуцькі автомобілебудівники нададуть у розпорядження українських гонщиць Ірини Кравець і Таліни Деджіролано спеціально обладнану для спортивних перегонів вантажівку КрАЗ–5233ВЕ–086–Д10 колісної формули 4х4. При цьому матимемо подвійний дебют — як українських спортсменів, так і вітчизняних автомобілів — на престижних міжнародних змаганнях, які називають «жіночим Дакаром».

Підземний феєрверк

Підземний феєрверк

Унаслідок недільного вибуху на шахті імені Дзержинського , що належить Державному підприєм­ству «Дзержинськвугілля», постраждало вісім гірників, які здійснювали підготовку до проведення підривних робіт, повідомляє прес–служба МНС. Їх доправлено до опікового центру Інституту невідкладної та відновлювальної хірургії імені Гусака в Донецьку.

Вінні–Бик і всі–всі–всі

Вінні–Бик і всі–всі–всі

У Вінниці пройшов парад сніговиків, виліплених місцевими дітлахами. Недостатня кількість снігу у Центральному парку обласного центру зовсім не стала перешкодою для задуманого організаторами конкурсу снігових скульптур. Питання вирішили просто: на місце змагання завезли п’ять великовантажних МАЗів снігу.

Розумний вгору не піде...

Розумний вгору не піде...

Перший трагічний випадок в українських Карпатах цьогоріч зафіксовано другого січня. Після тривалих пошуків двох 25–річних мешканців Рівного, які зникли напередодні, чоловіка та його подруги, івано–франківські рятувальники знайшли їхні тіла на східному схилі гори Мала Говерла. Як повідомила «УМ» помічник начальника Головного управління МНС в Івано–Франківській області Галина Омельчук, після зустрічі Нового року група рівнян у складі чотирьох осіб самовільно вирушила в гори із селища Верховина. Відставши від товаришів, двоє мандрівників під вечір зійшли вниз до турбази «Заросляк» і повідомили про надзвичайну подію. Та врятувати двох інших не вдалося — вони замерзли в нічному сніговому полоні.

Замість Ірода — Сталін

Замість Ірода — Сталін

Завтра о 12.00 у Львові молодь громадської організації Молодіжний націоналістичний конгрес (МНК) має намір своєрідно привітати генерального консула Російської Федерації у Львові Євгенія Гузєєва зі святом Різдва. Спеціально для нього активісти МНК влаштують незвичайний повстанський вертеп. У ньому, окрім традиційних дійових осіб — Звіздаря, Ангела, Чорта, Ірода, Смерті, — будуть присутні також повстанці — воїни УПА. Цікаво, що подібні вертепи, попри заборони і переслідування, ходили в Україні в 40–х роках минулого століття. Аби поставити таке дійство, львівська молодь довго готувалась та підняла документальну літературу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики