Від чуда до чуда

Від чуда до чуда

Одна з найменших в Україні за площею Тернопільська область зібрала на своїй території велику кількість духовних святинь та місць, куди з благоговінням поспішають сотні тисяч віруючих з усіх куточків країни і навіть зарубіжжя. Далеко за межами регіону відомі, зокрема, його Почаївська лавра, Зарваницький духовний центр, численні стародавні храми та інші святині. Туристичні маршрути давно прокладено майже до всіх святинь, але зовсім нещодавно з’явилася ідея облаштувати новий, не зовсім звичайний, який би об’єднав місцезнаходження основних чудотворних ікон краю — Почаївської, Зарваницької, Тернопільської, Теребовлянської та Буцнівської. І якщо дві перші, приміром, добре відомі, то історія двох останніх може стати відкриттям для багатьох.

Кровопускання без рецепта

Кровопускання без рецепта

Днями мешканців Кременчука приголомшила звістка про жорстоке побиття 62–річного лікаря–інфекціоніста батьком 11–місячного пацієнта. Сталося це серед білого дня безпосередньо в приміщенні дитячої лікарні — біля входу до інфекційного відділення. Стосовно цього керівництво лікарні навіть улаштувало прес–конференцію. За словами колег потерпілого, нападник кілька разів ударив досвідченого фахівця металевим предметом по голові. Удари були такої сили, що стіни й підлогу забризкало кров’ю, а лікаря довелося терміново госпіталізувати до нейрохірургічного відділення з закритою черепно–мозковою травмою, струсом головного мозку, забиттями і ранами голови...

Кращий друг бика — олень!

Кращий друг бика — олень!

Поки земляни збираються зустрічати 2009 рік, за східною традицією названий роком Бика, вінниччани — всупереч всепланетній моді — вирішили зустріти його під брендом «рік Оленя». Члени сформованої міськвиконкомом креативної групи, яка розробляла концепцію свята, звернули увагу на цікаву деталь. Головними казковими героями Нового року завжди є Дід Мороз та Снігуронька. І мало хто звертає увагу на транспорт, яким вони добираються до малечі — сани, запряжені оленями. Тож, якби не ці скромні тварини, подарунки навряд чи доїхали б до своїх адресатів. Тоді й народилася ідея зробити їх головними персонажами і неповторною родзинкою цьогорічних святкувань, а ініціативу підтримало керівництво міста.

Всі статті рубрики