Кровопускання без рецепта

27.12.2008

Днями мешканців Кременчука приголомшила звістка про жорстоке побиття 62–річного лікаря–інфекціоніста батьком 11–місячного пацієнта. Сталося це серед білого дня безпосередньо в приміщенні дитячої лікарні — біля входу до інфекційного відділення. Стосовно цього керівництво лікарні навіть улаштувало прес–конференцію. За словами колег потерпілого, нападник кілька разів ударив досвідченого фахівця металевим предметом по голові. Удари були такої сили, що стіни й підлогу забризкало кров’ю, а лікаря довелося терміново госпіталізувати до нейрохірургічного відділення з закритою черепно–мозковою травмою, струсом головного мозку, забиттями і ранами голови...

На думку керівників лікарні, жодних підстав для помсти медику за «неправильне» лікування чи бездіяльність у батька хлопчика не було. Адже малюк не пролежав у них навіть трьох діб. За цей час у дитини виявили задавнене запалення легенів й, оскільки температура не спадала, запідозрили наявність ще одного інфекційного захворювання. Остаточні ж висновки належало зробити після додаткових обстежень. Тато з мамою, зрозуміло, хвилювалися, але медики ж не чарівники — за такий короткий термін домогтися повного одужання просто неможливо.

Але на третій день перебування малого у медичному закладі батько самовільно забрав сина з лікарні. Колег побитого медика здивувало і надто поблажливе, на їхню думку, ставлення до «гучного» інциденту правоохоронців. які прирівняли кровопролиття в лікарні до банального «вуличного» хуліганства.

Батько малого наголошує: він не міг залишатися спокійним після того, як дружина (вона перебувала в лікарні разом із сином) постійно повідомляла йому по телефону про погіршення стану здоров’я малюка та фактичну бездіяльність медиків. До того ж в інструкції до призначених лікарем пігулок він прочитав, що їх узагалі заборонено давати дітям до одного року... Коли ж схвильований батько ще раз навідався в лікарню особисто, педіатр почав говорити йому про нову методику лікування, очікування результатів «дорогого» аналізу і, зрештою, повернув 200 гривень, які взяв у його дружини, зі словами: «Лікуйте за такі гроші самі!». Тож батько вважає, що в такий спосіб дружину з хворою дитиною фактично «вигнали» з лікарні, після чого вони кілька днів самостійно «збивали» температуру. Коли ж температура почала досягати критичних позначок, батько знову зателефонував лікареві, але той тільки обізвав його «холопом селянським» і порадив більше не турбувати. Однак для того, щоб покласти малого в іншу лікарню, довелося знову їхати у Кременчук за «виписними» документами. З їх видачею також зволікали, а потім лікар ще й звинуватив батька в... інфікуванні сина. Саме після цього, за словами татуся, у нього «все скипіло всередині», він утратив контроль над собою. Зараз малий перебуває в одній із центральних районних лікарень області, стан його здоров’я поліпшився, жодних претензій до тамтешніх медиків батьки не мають.

Як повідомила учора «УМ» прес–офіцер Кременчуцького міськуправління міліції Анна Волювач, «месника», який побив лікаря, затримано. Кримінальну справу проти нього ще не порушували, Вочевидь, це буде зроблено найближчими днями, після належної дослідчої перевірки та надходження висновків експертів стосовно тяжкості заподіяних ним тілесних ушкоджень.