Кращий друг бика — олень!

27.12.2008

Поки земляни збираються зустрічати 2009 рік, за східною традицією названий роком Бика, вінниччани — всупереч всепланетній моді — вирішили зустріти його під брендом «рік Оленя». Члени сформованої міськвиконкомом креативної групи, яка розробляла концепцію свята, звернули увагу на цікаву деталь. Головними казковими героями Нового року завжди є Дід Мороз та Снігуронька. І мало хто звертає увагу на транспорт, яким вони добираються до малечі — сани, запряжені оленями. Тож, якби не ці скромні тварини, подарунки навряд чи доїхали б до своїх адресатів. Тоді й народилася ідея зробити їх головними персонажами і неповторною родзинкою цьогорічних святкувань, а ініціативу підтримало керівництво міста.

Підготовку розпочали зі створення цілого саморобного табуна. Серед вінницьких школярів оголосили конкурс на кращий виріб у формі оленя, а всю колекцію — загальною кількістю до семисот екземплярів — розвішали на деревах центрального парку, де відбуватимуться основні гуляння. Під знаком оленя проходитиме і більшість заходів. Наприклад, передбачається, що лазерне шоу в нічному небі імітуватиме то запряжені сани, то оленячі роги, то інші атрибути. Одним з епіцентрів програми стане концертний виступ гурту «ТІК» зі своїм найрозкрученішим хітом «Олені, олені». Фронтмен ансамблю Віктор Бронюк жартома зауважив у місцевій пресі, що побоюється, аби його пісня відтепер не зробилася міським гімном.

А от що стосується появи справжніх рогатих героїв свята, то в організаторів виникли проблеми: оленів ще можна було б знайти, але ж вони не навчені возити сани! І тоді вирішили пройти вузьке місце цілком по–новорічному — у стилі маскараду. У центральному парку має з’явитися собачий запряг, який везтиме сани, але собаки будуть відповідно «загримовані» і матимуть невеликі декоративні роги, схожі не оленячі.