НОВИНИ ПЛЮС

24.12.2008

«За Україну!» в парламенті

У Верховній Раді створено депутатську групу «За Україну!». До її складу наразі увійшло 17 народних депутатів (переважно «нашоукраїнців»). Головою групи обрано В’ячеслава Кириленка — колишнього лідера фракції «НУНС». Учасники групи ухвалили спільну заяву, в якій виклали основні цілі та принципи новоствореного об’єднання — діяти «не як представники фракцій, партій чи коаліцій, а винятково як представники народу, який довірив нам у цьому антиукраїнському, наскрізь корумпованому парламенті відстоювати український інтерес». Група є відкритою для приєднання народних депутатів, які поділяють її цілі та принципи.

Луценко «ловить» Стельмаха

МВС перевіряє Національний банк України на можливість фінансового шахрайства під час рефінансування комерційних банків, а також валютних торгів. Про це вчора повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, додавши, що «наразі проводиться вивчення депутатських заяв та повідомлень у засобах масової інформації, а також МВС готує подання до суду для зняття банківської таємниці в процесі даної справи».

Світовий банк не вірить у наш ВВП

Світовий банк погіршив прогноз зростання ВВП України в 2008 році з 6% до 2,3%, прогноз інфляції — з 21,5% до 22,8%. А на наступний рік прогноз зростання ВВП погіршено з 4,5% до рівня «мінус 4%», повідомив учора на прес–конференції економіст Світового банку Руслан Піонтковський. При цьому прогноз інфляції в Україні у 2009 році поліпшений з 15,3% до 13,6%.

За прогнозами Світового банку, номінальний ВВП України в 2008 році становитиме 954,7 млрд. грн., у 2009 році — 1,062 трлн. грн.

НСНУ оплатив НАТО повністю

«Народний союз «Наша Україна» спростовує інформацію про існування заборгованості перед ТОВ «Довіра Аутдор» за рекламну кампанію «В’ячеслав Кириленко на підтримку НАТО». Нагадаємо, компанія звинуватила партію НСНУ у несплаті за надані нею послуги з розміщення в жовтні 933 білбордів по всій території України. «Наша Україна» у відповідь поширила заяву, в якій зазначила, що це не відповідає дійсності. «Повідомляємо, що, відповідно до угоди, укладеної між ТОВ «Довіра Аутдор» та НСНУ, «Народний союз «Наша Україна» виконав усі взяті на себе фінансові зобов’язання у повному обсязі, сплативши ТОВ «Довіра Аутдор» 2 539 234 гривні за надані рекламні послуги», — запевняють у партії. «Нашоукраїнці» попереджають, що в разі повторного поширення недостовірної інформації подаватимуть до суду.

Юлі принесли горн

Київська міська організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» учора провела пікетування Кабінету Міністрів під гаслом «Юля — дуй!». На акцію «свободівці» принесли подарунок Прем’єр–міністру — піонерський горн, «який символізує діяльність уряду в умовах системної кризи та є ідеологічно рідним урядовій команді». Як зазначається у прес–релізі акції, вона є «відповіддю українських націоналістів на фарс, який супроводжує системну кризу в Україні, зокрема на так званий «клаксон», «заманіфестований» віртуальними антиукраїнськими політтехнологами, та абсурдну реакцію на нього Прем’єр–міністра України».

Нагадаємо, Юлія Тимошенко в ефірі шоу Савіка Шустера на телеканалі «Україна» заявила, що разом із апологетами «Маніфесту середнього класу» посигналить під Кабміном на знак протесту проти владної політики.