НОВИНИ ПЛЮС

16.12.2008

Україна за крок до страйку?

Відзавтра в Україні розпочнуться масові страйки. Про це знають у Партії регіонів, представник якої Олександр Єфремов під час погоджувальної ради парламенту поділився цим знанням з колегами з інших політичних сил. Як повідомляє прес–служба ПР, заплановані акції протесту, які організують профспілки, викликані погіршенням економічної ситуації в Україні і нездатністю влади вирішити ці проблеми. У зв’язку з цим Партія регіонів виступає за звіт Кабінету Міністрів і Національного банку в парламенті щодо фінансово–економічної ситуації на поточному пленарному тижні і закликає парламент вимагати від уряду якщо не антикризової програми, то програми соціально–економічного розвитку і проекту держбюджету на 2009 рік.

Мельниченко поділиться записами

Екс–майор Держохорони Микола Мельниченко сьогодні в посольстві України в США має передати слідчій групі та європейським експертам фрагменти своїх записів, які можуть стосуватися кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Як повідомляє УНІАН із посиланням на поінформоване джерело, 14 грудня до США вилетіла слідча група Генпрокуратури України у складі десяти осіб на чолі з заступником Генпрокурора Миколою Голомшею, котрий курирує розслідування зазначеної справи, а також європейські експерти, визначені Радою Європи.

Черновецький і Яценюк прийшли до «Собору»

У суботу в Києві відбувся з’їзд Української республіканської партії «Собор», на якому головою знову був обраний Анатолій Матвієнко. Як повідомляє газета «Коммєрсант–Україна», на з’їзд прибули колишній спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк і міський голова Києва Леонід Черновецький. Обидва у своїх виступах говорили про важливість майбутнього співробітництва. Яценюк, під якого зараз активно створюють партію «Демократичний фронт», і лідер Християнсько–ліберальної партії Черновецький не залежно один від одного ведуть із Матвієнком переговори про злиття своїх політичних сил.