Свято прийшло і в родину сажотруса

03.12.2008
Свято прийшло і в родину сажотруса

Президент із родиною новоселів. (Миколи ЛАЗАРЕНКА.)

Учора Президент України Віктор Ющенко з робочою поїздкою побував на Волині. Главу держави волиняни чекали ще в серпні на відкриття школи–інтернату для глухих дітей у княжому Володимирі–Волинському, яка є однією з найкращих в Україні. І ось тепер Віктору Андрійовичу теж випала приємна місія: він вручив ключі від нового житлового будинку багатодітній родині Лінників із селища Цумань, що на Ківерцівщині, збудованого за кошти ЗАТ «Старт–холдинг».

А сімейка у Бориса та Нонни Лінників і справді чималенька — чотирнадцять синів та донечок. Мешкали вони у власному цегляному будинку площею 87 квадратних метрі (житлова — 78).Виживали за рахунок підсобного господарства та невеликої зарплатні тата, який працює чистильником димових та вентиляційних каналів у місцевому ЖКГ.

На Волині мешкає 57 сімей, які виховують по десятеро і більше діток. На виконання програми, ініційованої Президентом України, «Зігрій любов’ю дитину» 33 багатодітні родини поліпшили свої житлові умови вже цього року. Всього по Україні за кошти бізнесових структур було збудовано 568 котеджів, для 140 родин зроблено ремонти й реконструкцію існуючого житла, 50 сімей отримали квартири у містах. Тобто дві третини проблем багатодітних сімей було вирішено за неповний рік без залучення жодної копійки з держбюджету. Для багатодітних сімей придбано було також побутову техніку, комп’ютери, облаштовано ігрові кімнати для дітей, тобто створено повноцінні умови для комфортного життя і навчання.

— Соціальна активність українського бізнесу дозволила нам вирішити проблеми багатодітних родин. Ми пробудили в суспільстві нормальні людські почуття. Бо так вчиняє кожне відкрите, гуманне суспільство. І український бізнес змінився в кращий бік. За це хотів би йому подякувати, — сказав Віктор Андрійович на прес–конференції. — Коли дворічний Богданчик, син Лінників, відкривав ключем двері свого нового будинку, коли він, напевне, ще ніколи не бачив навіть крана з водою, то, повірте, заради цього варто працювати. Торік у нас була тисяча багатодітних родин, цього року — вже 1300. Дай Боже, щоб ця тенденція зберігалася й надалі.

Відповідаючи на питання про прогнози щодо курсу долара та гривні, про що зараз не говорять хіба що діти, то Президент був категоричним: «Жодних фінансових чи економічних проблем не існує для такої глибокої девальвації гривні. Курсова позиція — це лише психологічний фактор, сформований на недовірі людей до національної валюти. Якщо середньостатистичний попит на валюту становив 300—350 мільйонів доларів, то після 19 листопада за сім днів він зріс у п’ять разів і дорівнював мільярду 800 мільйонів. У нас що, імпорт зріс у стільки разів? Та ні. Як фінансист і банкір я кажу: це перебір, це неадекватно. У цьому треба поставити крапку. Вихід у чіткій, навіть агресивній позиції Нацбанку.

Щодо політичної ситуації, то Президент переконаний: парламентарії відновили роботу Верховної Ради, і Конституція дає всі можливості для домовленостей:

— Необхідно вже обрати Голову ВР, щоб сформувати більшість задля того, щоб прийняти Державний бюджет на 2009 рік, без якого країна не може працювати. А потім будуть нові обставини і буде зрозуміло, чи зможуть парламентські сили сформувати стабільну більшість. Другий варіант — дострокові вибори. Ми не можемо дивитися на непрацюючий парламент. Основним має бути консолідація навколо національних пріоритетів, навколо яких можна об’єднуватися.

Віктор Ющенко побував також на ВАТ «Луцький автомобільний завод», де зустрічався з колективом і оглянув виробничі потужності підприємства, що входить до корпорації «Богдан». На зміну традиційним луцьким «Волинянкам» сьогодні це потужне підприємство випускає легкові та вантажні автомобілі, малі, великі та надвеликі автобуси, тролейбуси; вже цього року з його конвеєрів зійшло понад 80 тисяч транспортних засобів на суму 5, 8 мільярда гривень.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>