Коперник віднайшовся

Коперник віднайшовся

Польські вчені оголосили, що вирішили багатовікову суперечку про те, де ж похований Миколай Коперник. Місце поховання Коперника, який помер 1543 року у віці 70 років від інсульту, довгий час залишалося загадкою та предметом наукових суперечок. Коперник був похований без зайвого розголосу в його рідному місті Фромборк. Лише 2005 року польські науковці під керівництвом професора Єжи Гонссовського натрапили на ймовірну труну Коперника в одному з бокових вівтарів кафедрального собору Фромборка.

Вісті з майбутнього

Вісті з майбутнього

Політичний, економічний та військовий вплив США у світі впродовж найближчих 20 років зменшиться — такий висновок щойно оприлюдненого звіту Національної ради з розвідки США під назвою «Глобальні тенденції 2025 року: змінений світ». Звіт готували не лише розвідники, а й провідні американські політологи, економісти та футурологи, повідомляє Бі–Бі–Сі. На думку експертів, до 2025 року Китай стане найбільшою за розмірами економічною потугою світу, хоча у військовому відношенні він, імовірно, все ще буде поступатися США.

«Безбілетний» пасажир

«Безбілетний» пасажир

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Усі ви — юрба плебеїв, один я — блакитної крові. Хіба що так можна пояснити поведінку високопоставленого іноземного дипломата Олександра Грачова в Одеському аеропорту...

Ва–банк зі смертю

Ва–банк зі смертю

Позавчора у варшавському шпиталі помер від інфаркту на 81–му році життя славетний актор Ян Махульський, повідомляє «Газета виборча». Він був також режисером, викладачем та найкращим послом свого рідного міста Лодзь, яке любив більше за Варшаву і Краків. Навіть його автобіографічна книга має назву «Хлопець із Холлілодзі». Махульський народився в цьому місті 3 липня 1928 року, закінчив Варшавську акторську та театральну школу, з 1974 року викладав на акторському факультеті, був його деканом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики