Репетиція «Ні!»

Репетиція «Ні!»

Неформальні консультації Україна—НАТО у Таллінні на рівні міністрів оборони продемонстрували, що ні для нашої країни, ні для самого НАТО з часу Бухарестського саміту нічого не змінилося. Ні дипломатія Віктора Ющенка, ні агресія Росії у Грузії не похитнули франко–німецький бастіон неприйняття ідеї України як члена Північноатлантичного альянсу. А перманентна політична криза і парламентські розбірки, що мали місце в Києві напередодні консультацій, лише посилили цю нехіть. Усе по–старому: за надання Україні й Грузії Плану дій щодо членства в НАТО висловлюються США та їхні союзники всередині блоку — новоприйняті Польща, Прибалтійські країни, проти — Стара Європа і насамперед Німеччина і Франція. Сподівання, що Україну запросять до ПДЧ у грудні цього року, вкотре не виправдалися. Чого чекати і що робити: встановлювати собі наступну «контрольну точку» чи відмовитися від ідеї вступу найближчим часом? Європа каже: «Може колись...»

«КСМ» для мисливця

«КСМ» для мисливця

Десятирічні зусилля хмельницького ентузіаста Миколи Музики зрештою принесли позитивний результат. Разом із тернопільським інженером Ігорем Печайлюком та київським балістиком Олександром Калачовим вони створили перший вітчизняний мисливський карабін («КСМ–2008»). Це засвідчує сертифікат відповідності, виданий Державним науково–дослідним експертно–криміналістичним центром МВС України. Серед незаперечних переваг новинки — висока кучність стрільби на далеку відстань. У нещодавніх представницьких змаганнях однодулка зарекомендувала себе з найкращого боку і забезпечила спортсмену призове місце.

Гарматний «Квітник»

Гарматний «Квітник»

Українські зброярі розробили новий 152–міліметровий снаряд «Квітник», універсальний, призначений для ураження як бронетехніки, так і командних пунктів та інших захищених цілей. Його можна застосовувати в наземних артилерійських системах, що суттєво скорочує час виконання бойового завдання. Найближчим часом «Квітник» поставлять на озброєння української артилерії, пообіцяв полковник Ігор Науменко, начальник Наукового центру бойового застосування Ракетних військ і артилерії.

Всі статті рубрики