Наш першовідкривач Америки

Наш першовідкривач Америки

У середмісті Коломиї, на будинку №1, з якого починається площа Шевченка, 6 листопада урочисто відкрили пам’ятну дош­ку (автори Богдан Гладкий та Віталій Городецький) на честь, як стверджують організатори, першовідкривача Америки українського походження.

Пішов слідом за динозаврами

Пішов слідом за динозаврами

Американський письменник–фантаст, кінорежисер, сценарист та продюсер Майкл Крайтон помер позавчора в Лос–Анджелесі у віці 66 років, повідомляє агенція «Рейтер». Причина смерті — рак. Він був одним із найбільш комерційно успішних авторів вмів, вдало вплітати у сюжети своїх захоплюючих творів інформацію про останні досягнення науки, техніки та медицини, тому вони були не лише читабельними, а й пізнавальними. Найвідомішими екранізованими творами Крайтона є поставлений Стівеном Спілбергом художній фільм «Парк Юрського періоду» та телесеріал «Швидка допомога». Українські телеглядачі захоплювалися цим серіалом до того, поки більш якісну американську телепродукцію не витіснили дешеві російські підробки.

Інтелектуальна відвага Леоніда Фінберга

Інтелектуальна відвага Леоніда Фінберга

Пан Леонід Фінберг є мало не обов’язковою постаттю українських інтелектуальних зібрань. Він — видавець, організатор виставок, конференцій, знавець єврейської історії та українсько–єврейських відносин, яким уже так багато років. Ми зустрілися з ним у приміщенні Центру юдаїки на території Києво–Могилянської академії.

Всі статті рубрики