Обамаманія у Кенії

Обамаманія у Кенії

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Кенії, яка є батьківщиною навіть не Барака Обами, а його батька та улюбленої бабусі, — справжня ейфорія. Коли в США оголосили про обрання Обами президентом, тисячі його чорношкірих «братів та сестер» висипали на вулиці святкувати вікторію. У самому Когело — маленькому селі, де народився батько 44–го президента Сполучених Штатів, а зараз мешкають дядько, двоюрідні брат та сестра, — було встановлено велетенський екран, із якого односельці спостерігали в прямому ефірі за голосуванням в Америці, передає «Рейтер».

Мойсей — про Шухевича

Мойсей — про Шухевича

На свій брифінг у МЗС Мойсей Фішбейн запросив сина врятованої родиною генерала Шухевича Ірини Рижко (Райхенберг) — Володимира. Документ на прізвище «Рижко» у 1943 році цій єврейській дівчинці роздобув головнокомандувач УПА Роман Шухевич, а його дружина Наталя переховувала Іринку в себе вдома. Коли Наталю арештували гестапівці, Шухевич переправив дівчинку до сиротинця при жіночому монастирі в селі Куликів на Львівщині. Ірина Рижко прожила довге життя і торік померла в Києві. Мойсей Фішбейн продемонстрував журналістам її фото.

Медведєв «мотатиме строк» довше

Медведєв «мотатиме строк» довше

Учора президент РФ Дмитро Медведєв звернувся зі щорічним посланням до Федеральних Зборів. Як відзначила російська преса, на відміну від свого попередника Володимира Путіна, котрий зачитував звернення до парламенту в Георгіївській залі Великого Кремлівського палацу, Медведєв перше своє президентське звернення до депутатів оголосив у скромнішій залі — Мармуровій. Утім головне — зміст тексту.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Барак для американців

Барак для американців

Позавчора після довгої, важкої та найдорожчої в історії США кампанії кандидат від Демократичної партії Барак Обама переміг на президентських виборах свого головного суперника — республіканця Джона Маккейна. Після інавгурації 20 січня 2009 року він стане 44–м президентом Сполучених Штатів Америки, першим афроамериканцем, який очолить найпотужнішу країну світу. Барак Обама проводив свою виборчу кампанію під оптимістичним гаслом «Так, ми можемо!». Його перемога стала доказом, що він таки може.

Всі статті рубрики