Він був свідком епохи...

Він був свідком епохи...

4 листопада після тяжкої хвороби помер Віталій Врублевський — український вчений і громадський діяч, доктор економічних наук. Багато років він був «альтер его» Володимира Щербицького. І вже навіть після здобуття Україною незалежності залишився йому вірним. Професор Віталій Врублевський був із тих людей, яких називають інтелектом нації. І з відходом у викладацьку й наукову діяльність він ініціював створення фонду з такою ж назвою «Інтелект нації», який очолив перший президент нової України Леонід Кравчук.

Впав і не встав

Впав і не встав

4 листопада у місті Кам’янка–Бузька на Львівщині сталася трагедія. Перший урок фізкультури в загальноосвітній школі №1 розпочався традиційно з розминки. Учнів вивели бігати на стадіон. Близько 9.15 перше коло пробігав 11–річний Богдан Мичко. Раптово п’ятикласник упав. До нього одразу ж підбіг учитель фізкультури, який почав робити штучне дихання. Та, на жаль, медикам, які приїхали на виклик, залишалося лише констатувати смерть дитини.

Нафта Каддафі вливається в жовто-блакитне

Нафта Каддафі вливається в жовто-блакитне

Віктор Ющенко назвав дуже економічно вигідним проект зведення Лівією на території України нафтопереробного заводу. Цей НПЗ постане, ймовірно, неподалік західного кордону нашої країни. Крім того, як повідомив Президент на спільній пресконференції з лідером Лівійської Джамахирії Муамаром Каддафі, перспективним є й проект зведення в Україні кількасот автозаправних станцій. Ще одне відгалуження такої співпраці — Лівія братиме участь у «реалізації нафтопродуктів з України на європейський ринок». Утім наразі ця новина залишилася без конкретизації.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хто дуже хотів, той і купив?

Хто дуже хотів, той і купив?

Учора Національний банк України офіційно повідомив, що «Промінвестбанк», який, власне кажучи, й дав поштовх фінансовій кризі в державі, нарешті отримав стратегічного інвестора. Консорціум, склад якого не розголошується, пред’явив права на 68% акцій банку — і фактично став його новим власником. З неофіційних джерел стало відомо, що власниками «ПіБу» відучора є брати Андрій та Сергій Клюєви (перший — один з очільників «Партії регіонів», віце–прем’єр, курував паливно–енергетичний комплекс в уряді Януковича, в 2004 році — фігурант нашумілої справи про транзитний сервер. Другий — депутат Верховної Ради, працює в Комітеті з питань фінансів та банківської діяльності, разом брати володіють корпорацією «Укрпідшипник» і, за деякими оцінками, володіють капіталом у 144 мільйони доларів. — Авт.), також «Сбєрбанк Росії», «Альфа Банк» та, ймовірно, голова наглядової ради «Дельта–банку» Микола Лагун.

Всі статті рубрики