М’ясний «троянський кінь»

М’ясний «троянський кінь»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нове дослідження біологів США та Австралії виявилося невтішним для людей, які дотримуються м’ясної дієти. Спеціалісти з’ясували, що м’ясо червоного кольору робить наш організм більш уразливим до небезпечних бактерій — збудників кривавої діареї. Річ у тім, що червоне м’ясо та продукти з нього (свинина, яловичина, кров’яна ковбаса тощо) містить специфічну речовину — N–гліколілнейрамінову кислоту. Вона не синтезується в організмі людини, але може спокійно вбудовуватися в мембрани наших клітин — зокрема тих, що вистилають кишковик.

Палиш? На укол!

Палиш? На укол!

Поки українські борці з тютюнопалінням закликають державу підняти ціни на цигарки, суворіше карати торговців за продаж такої продукції неповнолітнім і, нарешті, втілити в життя норми бозна–коли ухваленого антитютюнового закону, американські дослідники міркують, як уберегти курців від неминучих захворювань легенів. Науковці вирішили: якщо відмовити людей від згубної звички ніяк не вдається, треба хоч би зменшити шкоду від вдихання неповторного хімічного «коктейлю». За інформацією «Медновин», авторитетна експертна комісія США визнала за необхідне рекомендувати тамтешнім курцям спеціальне щеплення проти пневмокока. А от українські спеціалісти вважають таке рішення недоцільним і навіть небезпечним.

Всі статті рубрики