Єдиний «Лексус» — і той підірвали

Єдиний «Лексус» — і той підірвали

Донедавна Словенія та Хорватія вважалися найспокійнішими з усіх балканських посткомуністичних країн. Після позавчорашнього замаху в центрі Загреба, який забрав життя двох журналістів, принаймні Хорватія такою вже не вважається. Хроніка подій, яку подає провідна хорватська газета «Ютарні ліст», наступна.

Без реклами, але з президентом

Без реклами, але з президентом

Франція повністю відмовиться від реклами на державному телебаченні, а всі громадські радіостанції та телеканали, які ведуть мовлення на закордон, будуть об’єднані в один великий концерн. У законопроекті про громадські ЗМІ, прийнятому днями парламентом Франції, у рамках радикальної перебудови громадських ЗМІ, також передбачено, що президент країни призначатиме директорів громадських радіостанцій та телеканалів.

Хто є Ху

Хто є Ху

Європарламент на своєму засіданні позавчора ухвалив рішення присудити головну нагороду Євро­пейського Союзу в галузі прав людини 35–річному китай­ському дисиденту Ху Цзя. Премія імені Андрія Сахарова, славетного російського вченого та правозахисника, була заснована Європарламентом 1988 року і присуджується щороку за «досягнення у царині захисту прав людини та засадничих свобод». У цій галузі вона є другою за значимістю після Нобелівської премії миру. Церемонія вручення диплома та чека на 50 тис. євро відбудеться 17 грудня в Страсбурзі. Але ще не відомо, хто їх отримає, бо лауреат Цзя... сидить у в’язниці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики