РАХУНКОВА ПАЛАТА

24.10.2008

29 тисяч ВІЛ–інфікованих

офіційно зареєстровано в Донецькій області. Ще майже 6,5 тисячі людей, з яких 124 — це діти до 18 років, хворі на СНІД. За повідомленням Донецької облдержадміністрації, нині на диспансерному обліку перебувають більше 19 тисяч осіб. А з 1987 року, з часу початку реєстрації ВІЛ–інфікованих, на Донеччині від невиліковної недуги померло 3,5 тисячі людей, з яких 62 — діти. За останній рік у загальноукраїнському рейтингу за епідеміологічними показниками ВІЛ/СНІД шахтарський регіон піднявся з 23–го на 21–ше місце.

150 неповнолітніх

перебували в розшуку на Житомирщині з початку року. За повідомленням начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС області Валерія Ратинського, зазвичай у зверненнях громадян про зникнення дітей додавалося, що неповнолітні самовільно залишали сім’ї або спецзаклади інтернатного типу. Місце перебування 123 підлітків правоохоронцям вдалося встановити протягом доби. А 6 жовтня міліціонери відпрацьовували села Олевського району, розшукуючи чотирьох дітей, яких, зрештою, знайшли в поїзді, що прямував до Коростеня.

30 кримінальних справ

порушила прокуратура Сумщини проти співробітників органів внутрішніх справ з початку року. За словами старшого прокурора відділу прокуратури Сумської області Олександра Алтухова, однією з найрезонансніших є кримінальна справа, порушена проти начальника сектору карного розшуку Ямпільського райвідділку міліції, який, перевищуючи службові повноваження, завдав ударів ногами і дерев’яною палицею одному з затриманих. Наразі йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 8 років.

8 шахт

з видобутком вугілля менше 500 тонн на добу залишиться до кінця поточного року. Решту — 64 копальні — Міністерство вугільної промисловості має намір скоротити. За словами начальника відділу координації наукової діяльності та стандартизації Управління перспективного розвитку Мінвуглепрому В’ячеслава Красника, ліквідація копалень відбудеться у рамках програми реформування вугільної галузі.

950 мільйонів євро

виділив Європарламент на фінансування програми обміну студентами Erasmus Mundus у 2009—2013 роках. У доповіді на цю тему представника групи ліберальних партій Франції Маріелль де Сарне наголошується, що студенти з третіх країн мають бути попереджені про країну їхнього навчання якомога швидше, аби вони мали достатньо часу для оформлення візи.

175 мільйонів доларів

виділить Україні уряд США на боротьбу з біотероризмом. За попередньою інформацією, кошти мають намір спрямувати на оснащення хімічних лабораторій та створення сховища для патогенних мікроорганізмів. Займатиметься обладнанням лабораторій компанія Black&Veatch, з якою Міністерство оборони США вже підписало контракт. Компанія забезпечить українські дослідницькі центри новим діагностичним устаткуванням, яке зможе запобігати епідеміям і потенційним пандеміям унаслідок біотероризму, повідомляє газета «Дєло».

25,2 мільйона тонн зерна

мала в запасі Україна станом на 1 жовтня нинішнього року, що на 77 відсотків більше, ніж в аналогічний період 2007 року. Зокрема, на сільськогосподарських підприємствах, які спеціалізуються на переробці й зберіганні зернових культур, було 16,2 мільйона тонн пшениці, що більше, ніж 1 жовтня минулого року, на 93%. За даними Держкомстату, середня закупівельна ціна на зерно в січні—вересні становила 1050 гривень за тонну, тоді як минулого року — лише 822 гривні.

20 мільйонів доларів

фінансової допомоги надасть Україна Грузії для ліквідації наслідків російсько–грузинської війни. Як повідомив заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв, наша держава вже надала Грузії 156 тонн гуманітарної допомоги, а також започаткувала спеціальну програму реабілітації тамтешніх дітей із постраждалих регіонів. Пан Єлісєєв також додав, що схвалені українським урядом заходи будуть реалізовані до кінця року.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>