РАХУНКОВА ПАЛАТА

17.10.2008

10—15 мільярдів доларів
кредиту може виділити Міжнародний валютний фонд Україні за підсумками переговорів його делегації з представниками Кабміну та Нацбанку України. Гроші українська влада має намір просити у зв’язку зі світовою економічною кризою і необхідністю пом’якшення її впливу на економіку нашої держави.

 

1 мільярд і 21,4 мільйона гривень
заборгували кияни компанії «Київенерго». Найбільшими боржниками є Управління житлово–комунального господарства, борг якого за тепло та електроенергію становить 496,7 мільйона гривень; підприємства життєдіяльності з боргом за електроенергію в 365,6 мільйона гривень; відомче житло — 111,3 мільйона гривень; житлово–будівельні кооперативи — 47,8 мільйона гривень. За розрахунками компанії, збитки через борги «Київенерго» за підсумками 2008 року становитимуть 801 мільйон гривень.

 

3,5 мільйона людей
помирає у світі щорічно внаслідок інфекційних захворювань. За даними ЮНІСЕФ, щодня більше 5 тисяч дітей помирають від діареї, в тому числі через вживання неочищеної води й нестачу основних санітарно–профілактичних засобів. Всесвітня організація здоров’я наголошує, що більше 2,5 мільярда людей світу живуть у поганих санітарних умовах, а 1,2 мільярда — у повній антисанітарії.

 

440 тисяч гривень
коштували наркотичні засоби, які вилучили й знищили правоохоронці Запоріжжя. За повідомленням Центру громадських зв’язків ГУ МВС у Запорізькій області, співробітники підрозділу з боротьби з незаконним обігом наркотиків затримали групу осіб, які ввезли на територію регіону з сусідньої області для продажу 32 тисячі доз «трамадолу». Проти затриманих порушено кримінальну справу й ведеться слідство.

 

343 тисячі легкових авто
було вироблено в Україні протягом січня—вересня нинішнього року, що більше в порівнянні з минулим роком на 31,6 відсотка. Водночас, за повідомленням Держкомстату, минулоріч виробництво лекгових автомобілів зросло на 42,2%, або на 113 тисяч штук, у порівнянні з 2006 роком. А кількість зібраних автобусів минулого року збільшилася на 18,6 % — до 9 083 штук.

 

300 тисяч гривень
зібрали мешканці Роздільнянського району Одещини на встановлення пам’ятника Тарасу Шевченку. Урочисте відкриття монумента Кобзарю відбулося на привокзальній площі райцентру Роздільна. Як зазначив на відкритті у День Покрови Пресвятої Богородиці голова Одеської облдержадміністрації Микола Сердюк, з ініціативою збору коштів виступили активісти Всеукраїнського товариства «Просвіта», а створили пам’ятник відомі українські художники Володимир Цирулик і Василь Мироненко.

 

70 відсотків пасажирів
задоволені послугами, наданими залізничним транспортом України. За словами експерта консорціуму «Консалтинг груп», який проводив опитування, Анатолія Мельниченка, серед позитивних змін роботи колійного транспорту пасажири відзначили підвищення рівня безпеки і висловили задоволення вартістю проїзду. Водночас українці нарікають на погіршення санітарного стану вокзалів, причиною чого, на думку Мельниченка, є реконструкція низки залізничних станцій.

 

68 відсотків викраденого автомототранспорту
повернули власникам співробітники Державтоінспекції Донецької області. За повідомленням прес–служби ДАІ, всього у регіоні за дев’ять місяців поточного року скоєно 518 незаконних заволодінь автомототранспортом. Найбільше викрадачів цікавлять автівки марки «ВАЗ». А левова кількість викрадень припадає на п’ятницю.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>