Буш-рятівник

Буш-рятівник

Президент США Джордж Буш представив новий план стабілізації фінансової системи країни. Білий дім планує викупити великі частки акцій у провідних банках. Вартість цієї програми оцінюється в 250 млрд. доларів. «Цей пакет заходів Америка здійснює в рамках плану «великої сімки» для зміцнення банків нашої країни. Частину коштів антикризового пакету (загальна «ємність» якого 700 млрд. доларів — Ред.) уряд витратить на придбання пакетів акцій приватних банків», — пояснив Буш. Америка фактично бере на озброєння європейську схему: держава частково націоналізує провідні банки, запроваджує гарантії з міжбанківських позик, а банки отримують можливість відновити кредитування економіки, зазначає «Євроньюс». Таким шляхом пішли спочатку Велика Британія, а потім інші країни ЄС.

На безриб’ї дебютант

На безриб’ї дебютант

Позавчора у Лондоні було оголошено прізвище цьогорічного лауреата Букерівської премії — ним став 33річний індійський письменник Аравінд Адіга. Однією з найпрестижніших літературних премій його відзначено за дебютний роман «Білий тигр», повідомляє БіБіСі. Адіга став третім в історії Букерівських премій письменником, якого преміювали за перший роман, і одним із наймолодших авторів серед усіх попередніх лауреатів.

Гріхи молодості?

Гріхи молодості?

Ця справа викликала широкий резонанс не лише в Чехії, а й в усьому світі. Минулого тижня чеський Інститут вивчення тоталітарних режимів, який є державною установою, звинуватив славетного письменника Мілана Кундеру в співпраці зі службою безпеки комуністичної Чехословаччини. Відповідно до виявлених Інститутом документів, 1950 року тоді 21річний Кундера доніс місцевій поліції про появу в студентському гуртожитку у Празі, в якому він мешкав, підозрілого гостя. Поліція швидко заарештувала цього чоловіка, який виявився Мірославом Дворачеком, дезертиром чеської армії, активістом антикомуністичного підпілля, якого під час утечі до Німеччини 1948 року завербувала американська розвідка для боротьби з чеським режимом. Дворачек був засуджений до 22 років ув’язнення, ледь уникнувши смертної кари, яка тоді була звичним вердиктом за шпигунство. Він відбув 14 років із цього терміну, працюючи на уранових рудниках. Тепер Мірослав Дворачек мешкає у Швеції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики